Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek


Mai névnap

Judit

Közélet

Egerben mondják

Olvasói levél 1914-ről, az ellenzékről és a tízmilliókkal támogatott egriugyek.hu – ról.

Fotó: Egerben láttam, hallottam

Az egyre frusztráltabb bukott egri ellenzék egy budapesti milliárdos háttérrel lázít, uszít és csúsztat

1914 szomorú évszám a történelemben, hiszen – mint tudjuk – ebben az évben robbant ki az I. világháború, melynek során emberek milliói vesztek oda az értelmetlen öldöklésben és szinte nincs olyan magyar család, mely valamelyik korábbi hozzátartozója révén ne lenne érintett ebben a szörnyűségben. 1914 – ugyanennyi szavazatot kapott Komlósi Csaba is tavaly tavasszal, aki azóta az egyesült ellenzék vezéralakja lett Egerben. 

A szarajevói merénylet óta eltelt idő alatt sok víz lefolyt az Eger patakon és a tanulmányaink, valamint egyéni kutatásaink során megismert temérdek, feldolgozhatatlan veszteséget igyekszünk a magunk módján kezelni és elhelyezni az agyunk egy erre fenntartott szegletében, hogy ha az emlékezés úgy kívánja, bármikor előhívhassuk azt.

Előre is elnézést kérve a párhuzamért: vannak viszont olyan helyzetek, amikor ezt a számot nem csak a hőseink iránt érzett tisztelet és emlékezés hívja elő belőlünk, hanem például egy kellemetlen zöldpárti pofára esés is. Márpedig az áprilisi választások óta így megy ez itt Egerben, még akkor is, ha ezt már-már kínosan szeretné velünk elfeledtetni az ellenzéki oldal úgy, hogy az elért – mellesleg nem csekély – eredményeket negatív aspektusban tüntetik fel saját internetes álhírgyáraikban.

De ne szaladjunk előre, nézzük szépen, sorban

Eger ellenzéki politikusai a legutóbbi országgyűlési választáson sem mentesültek az országos, kvázi – nagypolitika hátszelétől, vélhetően a legnagyobb bánatukra. Itt elég volna az egri jelöltet önállóan állítani képtelen MSZP általános bénázása mellett Gyurcsány Ferencet is megemlíteni, aki februári kampánykörútjának egri állomásán alaposan zavarba hozta a harmatgyenge, ám még Komlósi Csabától (LMP) így is jóval combosabb eredményt felmutató Kertésznét, (MSZP-DK) akinek még csak a nevét sem volt képes megjegyezni az ide úton, így a kamerák össztüzében simán „lejuditozta” szegényt.
Beszélhetnénk Mirkóczki Ádámról (Jobbik) is, aki valószínű a Zugló-tévés enervált, ám feltűnően igazságbeszéd-szagú interjúja után biztosan kapott pár kellemetlen telefont a gazdájától és a nyilvánosság előtt elhangzott kijelentéseknek vélhetően az egri választók sem örültek túlságosan. Ugye emlékszünk még az elhíresült mondatára:

„azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az nem volt igaz.”

Még az sem hatotta meg a választópolgárokat, amikor a szavazás utolsó perceiben az azóta szebb napokat megélt Trinitárius utcai pártközpont elől pár szavazat reményében, szemmel láthatóan pánikhangulatban és könnyes szemekkel, élőben „lájvozott” egy utolsót a Facebookon.

A kérdés csak annyi, hogy mi változott azóta

A csúfos bukást benyelni képtelen helyi ellenzék, miután túl volt az első sokkon, elkezdett új stratégiát építeni. Most hagyjuk az éppen túléléséért küzdő, szkinhed mentegető Jobbikot, a röhejes Momentumot, vagy a zombi-pártként működő MSZP-t és a többi megélhetési politikust.
Vegyük kicsit górcső alá azt a pártot, amelyik Komlósi Csaba (LMP) révén, kemény 1914 szavazatot zsákolhatott be magának Egerben és a választókörzetben, ami kőkemény 3.25%-ra volt mindössze elegendő. Szép munka!

A kezdeti bénultságot és pártjukra telepedő mély űri csendet leküzdve – mintegy az ellenzék fogadatlan prókátoraként – az LMP egri fenegyerekei új megoldást kerestek és találtak.

Az egy ideje már az ügyeletes egri „epehányásért” felelős Egri Ügyek és annak szócsöve az Egerben láttam hallottam nevű Facebook csoport, befektetőért kiáltott.

Éppen kapóra jött, hogy az LMP soraiban egy ifjú milliárdos leledzik, név szerint Ungár Péter, aki édesapja halála után tetemes mennyiségű vagyon fölött diszponál és jelenleg az Országgyűlés első olyan tagja, aki már a rendszerváltás után született. Na, igen. Van, aki ilyen fiatalon és anyagi helyzetben luxusautót és nagy házat vesz, jó nője van, tőzsdézik és utazgat, egyszóval Playboy életmódot folytat,

és van, aki egy kisváros mindennapi életét tematizálja a legkülönfélébb gusztustalan módszerekkel.

Szóval ezek a jólelkű zöldpárti srácok a választási bukást követő hónapban, 1914 szavazatnyi támogatottsággal és egy egri székhellyel

megalapították az Azonnali Média Kft-t amely az Egri Ügyek nevű szennyportál üzemeltetéséért is felelős, és amelynek főszerkesztői pozíciójában a Kerekes Band zenekar brácsását, Csarnó Ákost, mint az egri LMP legismertebb helyi celebjét találjuk. Szóval kellett a pénz, hogy dőlhessen a szemét. Értjük!

Ismert tehát ez a weboldal és a mellé csatolt Facebook csoport, ami azt a faék egyszerűségű emberi tulajdonságot használja élőpajzsként, amely a zsigeri elégedetlenségben, a mások hibáztatásában és a csalódottság érzésében kristályosodik ki.

Mondjuk végre ki: kritizálni azt lehet, aki dolgozik

Ezek a zöld srácok eddig csak kritizáltak, uszítottak és gerjesztettek! Ez volna ma Eger ellenzékének egy 1914 fős támogatottságot élvező kis szelete, mely a kilátástalanság, a reménytelenség és a folyamatos elégedetlenség érzését önti ránk, egriekre! Mindenben csak a rosszat találják meg és sáros lábbal gázolnak át minden eredményen. Nem érdeklik őket a tények és a visszaigazolások.

Az ellenzék és álhír oldala magasról tesz arra, hogy Eger országos viszonylatban is kiemelkedő mértékben fejlődik, hogy szemmel látható az a felívelő pálya, ami az 1 négyzetméterre jutó beruházások számát illeti, de konkrétan azt sem tartja eredménynek, hogy mindentől függetlenül folyamatosan a legnépszerűbb turisztikai desztinációk között van városunk.

Ezek a fiúk nem látják az erdőtől a fát. Politikai és közéleti trollkodásuk súlyosan mérgezi az elmét és a társadalmat, de ez őket nem érdekli. A cél szentesíti az eszközt! Kizárólag az számít, hogy mindent ledegradálva kritizáljanak, nem ismerve sem Istent sem embert.

Az általuk alapított és a gyűlöletpropagandaként funkcionáló Egerben láttam hallottam Facebook csoportot sikerült olyan mélységekbe zülleszteni, hogy jó érzésű ember már nem is mer belépni oda, pláne nem segítséget kérni a közösség tagjaitól.

Ha valaki szóvá tesz egy érdemi fejlesztést a városból, vagy van egy pozitív gondolata, rögtön szétszedik és pár sorral lentebb már az O1G is előkerül. Az pedig már mindennek a teteje, hogy az egyik adminisztrátoruk Dobó István néven osztja meg az álhíreket. „Szerencsétlen” kapitányunk, ha ezt látná, sírva dőlne a kardjába. Nem szégyellitek magatokat?

Csarnó Ákos – főszerkesztő úr, vajon hogyan tud elszámolni magában azokkal az álhírekkel, melyek az ő áldásával kerülhetnek publikálásra? Ungár Péter milliárdos fiatal politikus erre kérte őt, vagy ezek pusztán helyben született clickbait hírek?

Lássunk hát néhány pikáns cikket erről az oldalról

2015 márciusában arról cikkeztek az Egri Ügyek hasábjain, hogy az Érsekkerti szökőkút télen letakarva egy falloszra hasonlít, persze mindezt a tőlük megszokott módon, név nélkül. Mestermű!

Az oldal keresőmezőjébe elég beírni, hogy: „fallosz”, máris újabb 2 hír jön szembe velünk. „Szerencsére áll még a fallosz alakú kút Egerben” Itt a „minőségi” újságírás egy olyan gyöngyszeméről van szó, ami anno akkorát robbant a városban, hogy ha kicsivel korábban történik meg az űr-történelem egy kisebb csodája, neves int az Elon Musk által űrbe kilőtt piros sportkocsi végtelen útjának kezdete, arra nagy valószínűséggel még a szkafanderbe burkolt sofőr, Spaceman is megemelte volna a fejét.
Ez az az ivókút, amit a viadukt mellett a Harangláb tövében találunk meg, és amibe az Egri Ügyek „újságíróján” kívül az égvilágon senki nem látott falloszt, még az állíttató fertálymesterek sem, akik a negatív hírverés kapcsán komolyan elgondolkodtak annak elbontásán. Mint tudjuk, ezt hál’Istennek nem tették meg.

Nem kell sokáig visszamennünk az időben az újabb szaftos hírért: „Esti Light: elég volt a női szépségversenyekből! Keresik az ország legszebb péniszét! No comment!

A nemi identitás útkeresését sejtjük azok mögött a cikkek mögött is, amelyek rendre a politikusok hátsó felével vannak elfoglalva, neves int, egy karácsonyi cikkükből emelném ki azt a sort, amelyik konkrétan „popsi fényesre nyalásával” vádolja az Eger Hírek nevű portált. (azaz minket! szerk.) Gondolják csak el, mekkora lehetett az ünnepi hangulat a szerkesztőségben, amikor ezt december 26-án megírták.
Egyébként kereken 1 napot kellett várnunk a „minőségi” újságírás egy újabb falatjára, ahol az Eger Hírekkel kapcsolatban ismét elő került a „férfipopsi” kártya. Nem baj srácok, mi elfogadunk benneteket!

Az újságírói nívó abszolút mélypontja minden bizonnyal az a Habis László polgármestert lejárató cikkük volt, amiben a híres macskához, Grumpy Cat-hez hasonlították, naná, hogy név nélkül. Ez is csak azt bizonyítja, hogy bármennyire is erőlködnek, nem tudnak rajta fogást találni, ezért folyamodnak ehhez az általános iskola alsó tagozatára jellemző stílushoz. Természetesen eszünkbe sem jutna például Komlósi Csabát a külső jegyei alapján megítélni, így innen is üzenjük neki, hogy epekedve várjuk a további, város hírnevét öregbítő eredményeit.

Az Egri Ügyek fake news gyár oldaláról való az a hír is, hogy az egri szőlőben eltévedt török kamionos valószínű azért bolyongott el a tőkék közé, mert a föld északi mágneses pólusa meglepően gyorsan vándorol Szibéria felé. Ezt pedig kellő komolysággal és nevetőgörcs nélkül olvasni nem lehet, bár eskü, hogy kerestük a cikk végén a smile jelet…

Semmi sem szent

Az viszont már mélységesen felháborító, hogy obligát jelleggel, mintegy újabb uszításként Ternyák Csaba érseket is betámadták és politikai haszonszerzés céljából, név nélkül hergelik és szavaztatják az egrieket egy újítónak számító elképzelése kapcsán! Most éppen az a probléma, hogy az érsek szeretné, ha Szmrecsányi Lajos Érsekkert-re neveznék át az Érsekkertet. Ő volt az az egri érsek, aki 1919-ben a városnak adományozta a parkot. Mi ezzel a problémátok, srácok? Ez a kert még sokunk számára mindig a Népkert és valószínű, hogy ezek után is az marad. Senki nem fogja a kutyáját a Szmrecsányi Lajos kertbe vinni. Higgyétek el, hogy ezek után is a Népkertben, vagy az Érsekkertben fogja magát jól érezni a kutya és a gazdája is egyaránt. Vagy jobban éreztétek volna magatokat például, ha anno a Pyrker tér marad Felszabadulás tér a Bazilikánál? Tényleg… Mire fel ez a sok átnevezősdi?

Ez csak egy nagyon szűk keresztmetszete volt annak a mérhetetlenül negatív és ostoba hírfolyamnak, amivel nap, mint nap találkozhatunk, ha véletlenül az Egri Ügyek oldalára tévedünk. A folyamatos uszításban aktív szerepet játszó székhez ragadt forradalmároknak pedig érdemes lenne néha a dolgok mögé nézni és elgondolkodni azon, hogy mennyire vakítja el őket a zsigeri gyűlölet.

Az Egri Ügyek, mint az uszítás életben tartói, a milliárdostól a brácsáson át, pedig jobb, ha minél előbb elvégeznek egy mélyreható önvizsgálatot, hogy legalább a saját lelkiismeretükkel el tudjanak számolni! Kihasználni a választási kudarcban elcsüggedt, magukat minden felelősség alól felmentő, sok esetben alacsony szocioökonómiai státuszú olvasóik hiszékenységét több, mint felelőtlenség! Aljasság!

Néha próbáljatok meg örülni valaminek srácok!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az Olvasói levelek nem az Eger Hírek szerkesztőségének véleményét tükrözik. Továbbra is szívesen fogadjuk leveleiket vélemény rovatunkba az [email protected] email-címen!


Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek


Szavazások

Ön tervez családi utazást az ünnepek idejére?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk. Adatai kezeléséről olvassa el friss adatvédelmi tájékoztatónkat. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás