Lépjen kapcsolatba velünk

Sneider Tamás (Roy) egri skinhead múltja – Videó

Közélet

Sneider Tamás (Roy) egri skinhead múltja – Videó

Náci karlendítés és cigányok veréssel fenyegetése. Dióhéjban ez mondható el Sneider Tamás elmúlt heteiről. Személye és előélete különösen érdekes, hiszen nagyon komoly mozgalmi múlttal rendelkezik. Ő volt az egri skinheadek vezére, melyet ma már tagad. Ez jól mutatja a Jobbik valódi arcát. Folyamatos antiszemita botrányok, rasszista kijelentések. Az ECHO TV Informátor című műsora utána járt Sneider Tamás egri múltjának.


 

Már nem is csodálkozik az ember, amikor Sneider Tamás feleségét nézi, miközben az esküvőjükön náci karlendítéssel köszönti a násznépet. A skinhead múltat idéző lagzinak nem a náci ideológia emblematikus mozdulata volt az egyetlen momentuma, az egész bulit átszőtte a fajgyűlölet.

Az ültetőkártyán Sneider Tamás skinhead mozgalmi neve, a Roy szerepelt.

Ő volt a 90-es évek elején az egri skinheadek vezetője. Maga tüntette fel így magát egy korabeli dokumentumfilmben. 2014-ben, mielőtt megválasztották az Országgyűlés alelnökének, letagadta skinhead múltját.

A 90-es évek heves megyei szélsőségeit jól ismerő forrás az Informátornak elmondta: akkoriban biztonsági területen dolgozott és együttműködtek a rendőrség bűnügyi felderítőivel.

Első kézből szereztem benyomásokat a skinhead mozgalomról és annak vezetőiről.

A forrásnak már akkor feltűnő volt Sneider Tamás hataloméhsége. Elmondása szerint 1995-ig Sneider minden áron befolyást akart szerezni, ezért 38 civil szervezetet alapított.

Roy akkor és most – Fotó: origo.hu

’91-ben Sneider Tamás megvert egy az egri Uránia moziból kijövő cigány származású férfit.

Sneider és a kis csapata, már nem először, kimondottan a verekedés szándékával indult a belvárosba, lehetőleg cigányt. Ha találnak, akkor belekötnek és megverik

– fogalmazott az inkognitóban lévő forrás. Hozzátette: egyedül volt és menekülni próbált az áldozat. A többiek is rúgtak rajta, de Sneidernél volt egy baseball ütő.

Olyan agysérüléseket okozott ennek az embernek, hogy miután túlélte az esetet, hátralévő életét intézetben kellett leélnie.

Az Eger közelében lévő szociális otthont az Informátor is felkereste, azonban ők személyes adatokra hivatkozva nem adtak ki információt F. Béláról.

Az esetet követően Sneider Tamás nyolc hónap börtönt kapott, három évre felfüggesztve. A névtelen informátor szerint letöltendőt kellett volna kapnia.

Falusi kocsmai verekedéseknél, egy ilyen sérülés után, az elkövetőnek 2-3 év letöltendőt osztottak már akkoriban is

– fogalmazott.

Címlapfotó: illusztráció


Továbbiak Közélet kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Egyetért-e azzal, hogy nem egriek kerültek az önkormányzati cégek legfontosabb pozícióiba?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL