Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Elismerték a parlagfű ellen küzdő kormányhivatalnokok munkáját

Elismerték a parlagfű ellen küzdő kormányhivatalnokok munkáját

2018-ban a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai derítették fel a legtöbb parlagfüvet az országban. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elismerését Husznárné Bodor Éva a növény-és talajvédelmi osztály vezetője, valamint Szalatnai Gábor, a hatvani járási hivatal vezetője vette át.

Ez a cikk több, mint 5 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

2018-ban a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai derítették fel a legtöbb parlagfüvet az országban, az ellenőrzött terület nagyságát pedig megtízszerezték az előző évhez képest – ezt a munkát ismerte el a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület (PME) – adta hírül a Heves Megyei Kormányhivatal. 

Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal

A civil szervezet a Budapesten tartott Környezet-egészségügyi Akciónapján kupát, okleveleket és speciális védőmaszkokat adott át a Heves Megyei Kormányhivatal képviselőinek, Husznárné Bodor Évának, a növény-és talajvédelmi osztály vezetőjének, valamint Szalatnai Gábornak, a hatvani járási hivatal vezetőjének. 

Az allergén gyomnövény elleni védekezés 2018-ban is több hivatali egység munkatársainak hatékony együttműködése révén valósult meg. Nyolcszáz hektárnyi parlagfűvel fertőzött területet azonosítottak az átvizsgált több mint háromszázezer hektáron. A munka, melynek kiemelt része a megelőzésre való figyelemfelhívás, idén is folytatódik: a szakemberek a napokban tartották az év első – parlagfű-mentesítésről szóló- megyei értekezletét.
Magyarország legelterjedtebb és leginkább allergizáló gyomnövénye a parlagfű, ezért az ellene folyó küzdelem minden évben a Heves Megyei Kormányhivatal kiemelt feladata. 2018-ban a növény- és talajvédelmi osztály munkatársai a járási földhivatalok szakembereivel közösen végezték a parlagfüves területek felderítését és munkájukat először segítette az Agrár- és a Belügyminisztérium támogatásával megvalósult helikopteres ellenőrzés. Október végéig mintegy háromszázezer hektárnyi területet vizsgáltak át, ami a korábbi év eredményének tízszerese volt! Összesen nyolcszáz hektárnyi parlagfűvel fertőzött területet érintően indítottak eljárást (kényszerkaszálás, növényvédelmi bírság kiszabása).

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL