Lépjen kapcsolatba velünk

Fény az alagút végén, avagy megnyugtató közelségben az Állomás tér rehabilitációja

Fény az alagút végén, avagy megnyugtató közelségben az Állomás tér rehabilitációja

Ez a cikk több, mint 5 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A volt, egykoron szebb napokat megélt borkombinát romjain tapasztalható áldatlan állapotokra születendő végleges megoldás végre kézzel fogható közelségbe került és szeptemberig elkészülnek az intermodális csomópont tervei is.

Fotó: Szávoly Richárd

Erről Habis László polgármester beszélt annak kapcsán, hogy a tér jelenleg mind városképi, mind pedig idegenforgalmi szempontból is bőven hagy kívánnivalót maga után.

Ami az intermodális csomópont előkészítését illeti, a városvezető tájékoztatása szerint a napokban történt projektindító megbeszélésen jelen voltak a tervezésért és beruházásért felelős NIF Zrt. és az önkormányzat képviselői, valamint a tervezők, akikkel a legfontosabb stratégiai kérdésekről egyeztettek. A következő hetekben a Budapesten és Egerben zajló tárgyalások során egyeztetés folyik majd a tulajdoni kérdésekről, illetve a technikai és az egyéb szabályozási tervekről.

Fotó: Szávoly Richárd

Az előkészítés legfontosabb eleme a tervezői munka, amire – a polgármester elmondása szerint – a projekt nagyságrendjéhez képest feszes határidőt szabtak, hiszen már ez év szeptember végére engedélyes terveket kell átadni a NIF Zrt. részére, ami nagy, ám korántsem teljesíthetetlen kihívás a tervezőknek.

Ez Eger lakosságának és a városunkba látogató vendégeknek mindenképpen jó hír, mert így végre a horizonton is láthatóvá válik mind az intermodális csomópont, mind pedig a korábban bejelentett, és az Állomás térre tervezett Aldi bevásárlóközpont építésének mielőbbi megkezdése is.

Habis László megjegyezte továbbá, hogy a tervezői munka azért is sürgető, mert az Állomás tér rehabilitációja mellett fontos városi programelem a Sas út, Mátyás király út felé eső részének és a Széna tér környezetének átalakítása is, amit önkormányzati hatáskörben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kívánnak megvalósítani, így elengedhetetlen, hogy a két projekt előkészítési fázisait mihamarabb harmonizálni tudják.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL