Lépjen kapcsolatba velünk

Sommelier Bajnokság: Az ország legjobb borszakértői versenyeztek Egerben

Sommelier Bajnokság: Az ország legjobb borszakértői versenyeztek Egerben

Ez a cikk több, mint 5 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A sommelier szakma kiválóságai mérték össze tudásukat Egerben, a Dobó István Vármúzeumban a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjén. Szombaton a hét budapesti versenyző mellett egy egri borszakértő, Malácsik Tibor is képviseltette magát és egyben a borvidéket.

Fotó Nemes Róbert.

A bajnokság célja idén is az volt, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson hazánkban a sommeliereknek, vagy a vendéglátás azon dolgozóinak, akiknek annak művelése munkakörük része. Mindemellett cél a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése, újak kialakítása, valamint a szakma további népszerűsítése.

Fotó Nemes Róbert.

 

A program partnerei között szerepelt Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatát és az Egri Borműhely Egyesületet. Petrény Attila az egyesület tagja azt mondta

– az, hogy idén a szövetségnek Egerre esett a választása remek lehetősséget biztosít a borvidéknek a nedűk további népszerűsítésére a gasztronómia által, hiszen itt neves fővárosi éttermek sommelerei versenyeznek és ismerik meg még jobban borokat.

A rendezvényen a hazai borszakértőknek kiváló egri borokat  kellett kóstolni és ajánlani a zsűrinek.

Fotó Nemes Róbert.

A délelőtti 30 kérdéses írásbeli teszt után a gyakorlati feladatok között szerepelt három bor felismerése (szőlőfajta, borvidék, évjárat) illetve a versenyzők vörösbort dekantálnak. A poharakba töltött bort szóban leírták és ételt ajánlottak hozzá a zsűrinek. Majd a következő feladatban két bort kellett öt falatkából kettővel párosítani és indokolni a választást.

Malácsik Tibor verseny közben. Fotó Nemes Róbert.

Malácsik Tibor a harmadik versenyzőként szerepelt a bajnokságban. Az Egri Szakképzési Centrum Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának oktatója bor és ételpárosítást, a sommelier szakma alapjait is tanítja az intézmény diákjainak.

Azt mondta a tapasztalatszerzésért nevezett be a versenyre, valamint szakmai kihívást is látott benne, hogy sommelirekkel mérheti össze tudását.

A verseny eredményét vasárnap Budapesten a Gundel Erzsébet Királyné teremében hirdetik ki, mind a nyolc egri elődöntős ott lesz, az a három aki nem kap oklevelet, tovább versenyezhet a hét feladatból álló döntőben.

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL