Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Gedeon, Johanna

Sötét
Fény

Fát ültettek az állatvédők Kápolnán

Fát ültettek az állatvédők Kápolnán

Fát ültettek az állatvédők Kápolnán

Mint mondta, minden környezet-, természet- és állatvédő mozgalom tevékenységéhez hozzá kell tartoznia a fák gyarapításának.

Ez a cikk több, mint 4 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Mint mondta, minden környezet-, természet- és állatvédő mozgalom tevékenységéhez hozzá kell tartoznia a fák gyarapításának.

Ezt Bóday Pál a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke mondta a Gyümölcsoltó Boldogasszony napjára kitűzött faültetési akción. A kápolnai civil szervezet egész évben állatokat ment, emellett tavasszal és ősszel fákat is ültet, hiszen „ahol nincsenek fák, ott sem emberi, sem állati élet nem képzelhető el” – fogalmazott Bóday Pál.

A példaértékű eseményről a lokal.hu tudósított, sorolva, hogy a rendezvényen ismét megjelentek az alapítvány régi, lelkes támogatói, akik facsemetéket is hoztak magukkal.

Kücsön Gyula, a sarudi Élményfalu megálmodója és a Tisza-tó Fejlesztési Tanács tagja nemcsak tiszafákkal érkezett, hanem meg is csodálta azokat a csemetéket, amelyeket egy évvel ezelőtt ajándékozott, és ültetett el a Macskaárvaházban. Balázs Nóra, a Pély-Tiszatáj Agrár Zrt. vezetője nemcsak az árvaház zöldfelületének gyarapításában segít, de rendszeres támogatója a Macskaárvaháznak, és az állatvédőkkel közös projektjük keretében népszerűsítik az ősi alakor búzából készült vegán tésztáikat. Az alapítvány rendezvényén jelen volt a megye egyetlen olyan autókereskedője is, aki környezetbarát villanyautók komoly kínálatával rendelkezik: Képe Tibor, a hatvani Prémium Autóház tulajdonosa elhozta a legújabb elektromos Hyundait.

Fotó: lokal.hu

A Gyümölcsoltó Boldogasszony-napi állatvédelmi rendezvény múzeumlátogatással végződött. A kápolnai mezőgazdasági értékőrző egyesület veteránjármű- és relikviagyűjteményét is szemügyre vehették a vendégek. A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, a világhírű autóversenyző Kiss Norbert például Horváth Richárd hatvani polgármester társaságában csodálta meg a kiállított darabokat.

– Nagyon örülök neki, és visszaigazolja munkánkat, hogy Kápolna egyre gyakrabban válik olyan minőségi programok helyszínévé, ahol a keresztény szakralitás, a természet- és állatvédelem, valamint múltunk emlékeinek őrzése találkozik – mondta a Lokál Extrának dr. Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere.

Bővebben, fotókkal: lokal.hu

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL