Lépjen kapcsolatba velünk

Vidáman, összefogva – önkéntesek élőlánca segített a Bródy könyvtár költöztetésében

eger_konyvtar_brody_koltozes

Vidáman, összefogva – önkéntesek élőlánca segített a Bródy könyvtár költöztetésében

Vidáman, összefogva – önkéntesek élőlánca segített a Bródy könyvtár költöztetésében

Ez a cikk több, mint 4 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Élőláncot alkotva olvasók és önkéntesek segítettek pénteken a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár költöztetésében. Az intézmény átmenetileg a helyőrségi művelődési otthonban működik majd mostani központja, a nagypréposti palota felújításának ideje alatt.

Több mint háromszázan vettek részt a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár olvasóterméből induló és a Kossuth Lajos utcában kanyargó élő láncban. Az akció céljaként a kötetek átköltöztetését tűzték ki a HEMO épületébe. Egy évig itt működik ugyanis a könyvtár a nagypréposti palota közelgő felújítása miatt. A két helyszín közötti körülbelül kétszáz méteres távolságot önkéntesek segítségével hidalták át a könyvtárosok.

A TV Eger tudósítása:

A nagypréposti palotát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, egy összességében csaknem 1,9 milliárd forintos költségvetésű beruházási csomag részeként újítják fel. Az épületre ebből a forrásból 384 millió forintot fordítanak. Lift beszerelésével teszik akadálymentessé a létesítményt és a rekonstrukció része lesz a tetőzet teljes cseréje is. A falakon belül egyebek mellett számítógépes oktatótermet hoznak létre, és megújult környezetben működhet tovább az értékes helyismereti gyűjtemény is.

A nagypréposti palota az egri Kossuth Lajos utca barokk épületegyüttesének egyik nevezetes tagja. A rokokó palotát egy, a 18. század elején épült ház helyére, Fellner Jakab tervei alapján 1774 és 1776 között építtette gróf Batthyány Ignác káptalani nagyprépost.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön autósként - ha volna rá lehetőség - használná a Katona téri parkolóházban a bankkártyás, vagy "PayPassos" fizetést?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL