Lépjen kapcsolatba velünk

Fáklyás Királyköszöntő és Nyári séták augusztusban

Közélet

Fáklyás Királyköszöntő és Nyári séták augusztusban

Augusztus 19-én újból megrendezésre kerül a Fáklyás Királyköszöntő Ünnepség, mely évek óta az Egri Lokálpatrióta Egylet hagyományos rendezvénye városunkban. Emellett idén két izgalmas, tematikus Nyári sétával is készülnek.


Fotó: Ebner Béla

Ez a szép hagyomány kifejezésre juttatja az egriek háláját Szent István iránt, amiért évszázadokkal ezelőtt püspökséget alapított városunkban, s ezzel Egert Felső-Magyarország szellemi középpontjává emelte”

– mondta Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke pénteken az Egri Városházán tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, emellett két különleges nyári programot készítettek elő, melyek a tematikus nyári séták. Az elsőt augusztus 13-án, kedden délután 5 órától tartják, melynek témája a régészeti feltárások a Zászlódombon. A sétát dr. Misz Mihály, az egylet alelnöke vezeti, a mesélő pedig Buzás Gergely, az ásatást vezető régész lesz.

Fáklyás királyköszöntő – archív fotó: Nemes Róbert

Augusztus 22-én, csütörtökön 17 órától pedig a Bazilika tervezett felújítását mutatják be Hibay Éva, az egylet titkára, valamint Rudolf Mihály, a felújítás tervezője.


Továbbiak Közélet kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Ön mennyire veszi komolyan a maszkviselésre vonatkozó előírásokat?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL