Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek


-1°
Mai névnap

Árpád, Árpádina

Andalúz kacsa recept Stiller Tamástól

Gasztro

Andalúz kacsa recept Stiller Tamástól

Andalúz kacsa recept Stiller Tamástól

Az egri séf újabb különleges recepttel lepte meg követőit közösségi oldalán. Stiller Tamás ezúttal andalúz kacsát készített, amelyhez a szükséges hozzávalókat a saját kertjéből gyűjtötte össze.

“Csak pár dolog kellett a boltból, mert reggel szedtem néhány szépséget a kertünkből. Paprika, petrezselyem és némi kínai snidling. Köles, kolbi, hagyma meg kacsa volt itthon. 😉 mert lélekben már készültem mikor tegnap megláttam a sok finomságot a kertben, hogy ma az egyik kedvencemet fogom elkészíteni. “


Hozzávalók:

  • Kacsamell
  • Paprika
  • Vöröshagyma 
  • Köles 
  • Fahéj
  • Kolbász 
  • Fűszerpaprika 

Elkészítés: 

A szeletekre vágott hagymát, paprikát olajon átpirítjuk, majd a csíkokra vágott kacsamellel 10 percig pároljuk.(bör nélkül is készíthető) Ezek után csak annyi vizet adunk hozzá, hogy 2 ujjnyira ellepje. Tudtátok, hogy a kölessel sűríteni is lehet az ételt? Önmagában mit ritkán esszük, de pont az ilyen ételekhez van kitalálva, amibe kell egy kis tömörség. A rizs ódivatú és most felesleges időt venne el a főzése. A köles 10 perc alatt megfő és felszívja a felesleges vizet, de kóstoljuk nehogy roppanjon. Ha kell adjunk hozzá vizet, de csak annyit, hogy a köles felvegye. Amikor kész, jöhet a paprika és a fahéj. Egy maréknyi kolbász karika, pont olyan ízt ad neki, ami miatt nem lehet ebből a kajából eleget csinálni.


Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek


Szavazások

Ön tervez családi utazást az ünnepek idejére?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk. Adatai kezeléséről olvassa el friss adatvédelmi tájékoztatónkat. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás