Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Andrea, Ilma

Sötét
Fény

Keddtől szavazhat Eger Csillagaira

Keddtől szavazhat Eger Csillagaira

Ez a cikk több, mint 4 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet idén 13. alkalommal hirdeti meg az Eger Csillagai címért folyó szavazást.

Az egylet Választmánya által 5 kategóriában kiválasztott 3-3 jelöltre lehet szavazni a www.egrilokalpatriotak.hu honlapon az „Eger Csillagai” fülnél jelzettek szerint, illetve a Hotel Senator-Házban (Eger, Kis Dobó tér) személyesen, helyszíni kitöltéssel, a helyszínen kapott nyomtatvánnyal.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet sajtótájékoztatója

Csak az a jelölő lap érvényes, ahol mindegyik kategóriában egy-egy név melletti kockában X szerepel. Az előre kitöltött vagy másolt szavazólapok érvénytelenek!

A szavazás 2019. november 12-én, kedden 8.00 órakor indul és 2019. december 1-én, vasárnap 16.00 órakor zárul.

Az eredményhirdető díjátadó gála időpontja: 2019. december 8. (vasárnap) 17.00 óra, helyszíne a Hotel Eger Park.

A 2019-es Eger Csillagai szavazólap

A 2019. évi jelöltek:

Gazdasági Társaságok
Eger Városi Turisztikai Kft.                                  
Multipack Kft.                                             
Unicornis Hotel                                                  

Intézmények
Egri Idősek Otthona – Petőfi utca 26.                                  
Joó János Tagóvoda
Világ Virága Alapfokú Művészeti Iskola                                               

Szervezetek
GG Tánc Eger                          
Kaptárkő Egyesület                                   
Gonda-Báder Duó                                      

Magánszemélyek
Dr. Hadnagy József – tanszékvezető főiskolai docens
Molnár Ferenc – irodalmár                                             
Dr. Szoó Gyula – radiológus főorvos                    

Fiatalok
Holló Balázs – úszó               
Legényes Zenekar                 
Román Bálint Dániel – íjász

A jelöltek bemutatása

Gazdasági Társaságok

Eger Városi Turisztikai Kft.

Az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. 2013-tól  a Tourinform Iroda, az 1552 Ajándékbolt, illetve az Eger Turisztikai Desztináció Menedzsment érdekképviseleti szervezet működtetője, 2019-től pedig Eger Városi Jegyirodaként új profillal bővült a tevékenységi köre. Nyolc fő állandó munkatársával, gyakornokokkal és önkéntes segítőkkel kiegészülve a cég kulcsfontosságú szerepet játszik Eger turisztikai sikereiben. A társaság városismertető kiadványokat készít, létrehozta és üzemelteti Eger turisztikai honlapját (https://visiteger.com), online és offline csatornákon belföldi- és külföldi kampányokat folytat, szakmai  kiállításokon képviseli a hevesi megyeszékhelyet, kapcsolatot tart a hazai turizmus-irányítással, számos eseményt szervez mind a szakma képviselőinek, mind a helyi lakosságnak és az Egerbe érkező vendégeknek. A Kft-hez köthetők a díjmentes és rendre telt házzal induló történelmi kosztümös élményséták, továbbá az ugyancsak ingyenes, turisztikai szolgáltatóknak szervezett képzések is. A társaság minden tagja elhivatottan dolgozik Egerért és a város turizmusáért.

Multipack Kft.

A Multipack Kft. 1990-ben alakult, jelenleg is családi vállalkozásként működik. A cég automata- és félautomata csomagoló- és töltőgépek tervezésével, gyártásával foglalkozik. 30 fős gyártóbázisuk Egerben az Ipari parkban található, ahol csarnokukban saját eszközparkkal gyártják a mérnökeik által tervezett csomagológépeket, töltőgépeket. Egyedi berendezéseket készítenek élelmiszer- és vegyipari cégek részére, amelyek automatikus csomagoló rendszerré, töltősorrá állíthatók össze. Céljuk, hogy gépeik tervezésénél olyan műszaki megoldásokat alkalmazzanak, melyek növelik a termelékenységet, biztonságossá teszik a gépek használatát, valamint kihasználják a modern kor digitális vívmányait. Gépeikkel töltik többek között az iskolatej program keretében az egri általános iskolákba szállított poharas tejtermékeket is. Kézi címkéző gépüket szinte az egész ország területén használják a borászok palackjaik címkézésére. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a cég jelentős fejlődésen ment keresztül a közelmúltban, üzemük az utóbbi években közel 600 m2-rel bővült, ahol új gépek kaptak helyet, köztük CNC megmunkáló központok, eszterga, élhajlító és vízsugárvágó berendezés. Fontosnak tartják a helyi vállalkozások közötti kapcsolattartást, a hozzájuk forduló vevőkre különös figyelmet fordítanak.

Unicornis Hotel

A Hotel Unicornis*** és Étterem (Székely Sas Kft). szállodai szolgáltatással 
és vendéglátással foglalkozó, magyar tulajdonban lévő
vállalkozás 30 fős személyzettel. Tulajdonosai Opra-Bódi Sándor és Juhász Sándor, akik már 12 éve élnek Egerben. A szálloda népszerűsége alappilléreinek egyike, hogy Eger belvárosában, könnyen megközelíthető, csendes, nyugodt helyszínen található. Nagyon fontos számukra, hogy a személyzet maximálisan kielégítse a vendégek
igényeit, az ő munkájuk által válik igazi élménnyé vendégeik számára az ott tartózkodás, és ennek köszönhető, hogy vannak, akik több alkalommal is visszatérnek a szállodába. A szállodában található wellness részleg, konferenciaterem, népszerűvé vált a városlakók számára a folyamatosan megújuló napi menü kínálatuk. Az Unicornis Hotel a Virágos Egerért versenyben 2017-évben a III. helyezett lett szálloda kategóriában. A hotel  2016-ban és 2017-ben is az Év Szállása címet nyerte el Népszerűségi kategóriában, valamint a 2019 évi Év Szállása versenyben is a legtöbb szavazatott kapta országos szinten.

Intézmények

Egri Idősek Otthona – Petőfi u.26.

A Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Egri Idősek Otthona 1994-ben nyitotta meg kapuit, a belvárostól 300-400 m-re, mindenki számára jól megközelíthető, kertvárosi környezetben. Az intézmény kertje, udvara gyönyörűen parkosított, mely az intézményben dolgozók munkáját dicséri. A lakószobák az idősek igényeihez igazodva, kényelmes bútorzattal vannak berendezve. Az általános ellátás mellett dementálódó idősek fogadására külön részleg került kialakításra, illetve emelt szintű ellátás igénybevételére is van lehetőség. Az épület 2010 év óta komplexen akadálymentesített, a két épületszárnyban lift biztosítja a szintek közötti közlekedést. 2016. november 1-vel az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona, Parádi Idősek Otthona, Egri Idősek Otthona egyesítésével jött létre a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény, Egri Gyermekotthon székhellyel és két telephellyel, melyek közül az egyik telephely az Egri Idősek Otthona. Az intézmény 84 időskorú egyén számára nyújt biztonságos, szeretetteljes otthont. Az intézmény belső környezete melegséget, bensőséges hangulatot áraszt. Az Egri Idősek Otthonában dolgozók közös célja, az idős vagy beteg, gondozásra szoruló kliensek magas szintű ellátása, mely magába foglalja az egészségügyi ellátást, a fiziológiás szükségletek ellátását, a mentális- pszichés gondozást és a foglalkoztatást. Minden dolgozó arra törekszik, hogy az intézménybe kerülő idősek a lehető legjobb gondoskodásban, figyelemben és törődésben részesüljenek, megkönnyítve, szebbé téve ezzel mindennapjaikat. A gondozottak és hozzátartozóik, illetve a munkavállalók között kialakult bizalmas, meghitt kapcsolat is erről árulkodik. Empatikus magatartásukkal és a munkához való példaértékű hozzáállásukkal kivívták a város és más intézmények elismerését is.

Joó János Óvoda

A Benedek Elek Óvoda Joó János tagóvodája 8 vegyes életkorú csoportban 216 gyermeket fogad. 16 óvodapedagógus, 10 dajka néni „sajátjaként” óvja, segíti, s védelmezi a gyermekeket. Saját konyhájukon egészséges ételek készülnek a gyermekek számára, tágas, fa játékokkal felszerelt, dús növényzettel beültetett udvar áll rendelkezésükre. A természetes anyagokból készült bútorokkal és játékeszközökkel felszerelt, térelválasztókkal játékkuckókká alakítható, barátságos csoportszobák nyugodt légkört biztosítanak az elmélyült játékhoz. A gyermekeket, differenciáltan, egyénre szabottan nevelik, fejlesztik játékos formában, a gyermeki személyiség, szuverenitásának maximális tiszteletben tartása mellett. Pedagógiai programjuk alapelvei, céljai, feladatai, a gyermekek, a dolgozók és a családok közötti koherencia és a komplexitás jellemzi. Fontos számukra, hogy a gyermekek készségei, képességei az egyéni sajátosságaik figyelembe vételével fejlődjenek. A különböző tevékenységek markánsan a játékra, a mozgásra, az egyéni szabadságra épülnek, amely abban segít, hogy a gyermek azzá váljon, amire született! Az óvoda fontos értékek megőrzésére vállalkozott: a magyar kultúra, a helyi szokások, a történelmi hagyományok megismertetésével, kirándulások szervezésével – természet szeretete és védelmére nevelés, Óvoda Galéria, a programjukba beépített vizuális ritmus – a művészetre nevelést segíti. Külön programjaik, foglalkozások,- a szülők igénye szerint: néptánc, zene-ovi, torna, foci, úszás, idegen nyelv, nyári tábor, sakk-oktatás.

Világ-Virága Alapfokú Művészeti Iskola Egri tagozata

Az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban működő Világ-Virága Alapfokú Művészeti Iskola 16 évvel ezelőtt indított néptánc tagozatot az arra fogékony fiatalok számára. Hétköznap délutánonként 6 korcsoportban ismerkednek a gyerekek a néptánccal, a népi kultúrával, a magyar néphagyománnyal. Számos iskolai, egri, és megyei rendezvényen mutatkoztak már be autentikus koreográfiákkal, tematikus műsorokkal és modern táncjátékokkal. Legfontosabbnak azonban mégis azt tartják, hogy minden emberhez eljuttassák a néptáncot, magyar hagyományainkat. Nem is táncegyüttesnek nevezik magukat, hanem nagy Családnak, ahol a már felnőtt régi diákok is visszajárnak, és együtt táncolnak a fiatalabbakkal egy-egy jeles rendezvényen vagy kiemelkedő alkalmon. Jelenleg közel 100 táncossal dolgozik együtt Tóth Ferenc és Lukács Réka, akik a koreográfiákat készítik, és a csoportokat vezetik.

Szervezetek

GG Tánc Eger

Az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata 2011. augusztus 1- je óta GG Tánc Eger néven, Topolánszky Tamás vezetésével működik. A GG Tánc Eger a kortárstánc közönségszámára befogadható formáit alkalmazó, dinamikusan fejlődő, magyar és külföldi táncművészekkel és vendég koreográfusokkal alkotó együttes. A Gárdonyi Géza Színház repertoár darabjain kívül saját előadásaikkal országszerte és külföldön is képviselik Eger városát és viszik annak jó hírét. Nyolc évvel ezelőtt, hagyományteremtő céllal létrehozták az – Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál-t, mely mára Magyarország hat, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott táncfesztiválja közé tartozik. A Szarvasi Vízi Színházban megrendezett Teátrumi Fesztiválon – A fából faragott királyfi, Szaffi, Moulin Rouge, Traviata – c. darabjaik a legjobb és legkreatívabb koreográfiai díjakat nyerték. Ugyanitt Homolya Patrícia, Kőhalmai Viktória, Tóth Karolina a fesztivál legjobb előadójának járó díjat vehette át. Pintér Lotti, az együttes asszisztense 2015-ben a Magyar Köztársaság Bronz érdemkereszt-je elismerésben részesült. A Magyar Táncművészek Szövetsége Emődi Attilát 2017-ben az Évad legjobb táncművészének választotta. 2019-ben Rovó Virág az Évad legjobb pályakezdő táncművésze, Kelemen Dorottya Fülöp Viktor Ösztöndíj, Tóth Karolina Magyar Ezüst Érdemkereszt, Topolánszky Tamás Érdemes művész elismerésben részesült. Ezen kitüntetések az együttes kitartó, következetes és alázatos munkájának a Gárdonyi Géza Színház és Eger város támogatásának gyümölcse.

Gonda-Báder Duó

A Gonda-Báder Duó neve mára fogalommá vált Heves megyében. Az egri székhelyű, kétszeres Heves megyei príma-díjas kettőst Gonda László zongorista-előadóművész, zenepedagógus, a Heves megyéért kitüntető cím birtokosa és Báder Ernő prímás-előadóművész, zeneoktató, Heves megye kulturális nagykövete alkotja. A zenészek több, mint egy évtizede dolgoznak együtt, szívügyük Heves megye és Eger. Zenéjükkel a megyeszékhely és a térség jó hírét, kultúráját számos európai országban, legutóbb pedig az Amerikai Egyesült Államokban is képviselték. 2018. júniusában részt vettek a przemysl-i 10. Pipa Fesztiválon, melyen előadóként ünnepelték Eger és Przemysl testvérvárosi kapcsolatának 15 éves évfordulóját. Városunk borgasztronómiai értékeit a St Andrea Pincészet, kulturális vonalát a Gonda-Báder duó jelenítette meg. Csehország Kutná Hora Folytatódott a magánszemélyek részvételével megvalósuló, Művészeti munkásságuk mellett a civil életben is aktívak: a duó tagjainak nevéhez fűződik a Magyar Zeneművészeti Alapítvány és az Egri Zenészek Egyesületének tevékenysége, utóbbi jól ismert zenés, összművészeti eseményeket honosított meg megyeszerte, valamint a Szepesi György Országos Bárzenész Fesztivál szervezőjeként Eger kulturális és idegenforgalmi kínálatát egyaránt gazdagítja. A Gonda-Báder Duó játékát virtuozitás, szívből jövő és szívhez szóló zeneiség, elegancia és jókedv jellemzi.

Kaptárkő Egyesület

A Kaptárkő Egyesület 2003-ban alakult Egerben természetvédelmi szakemberek és lelkes fiatalok összefogásával. Alakuláskor elsődleges célként a bükkaljai kaptárkövek védelmét és bemutatását tűzték ki célul, de tevékenységi körük azóta jelentősen bővült. Erdei iskolai programokat, ingyenes ismeretterjesztő előadásokat, szakvezetett túrákat tartanak, tanfolyamokat, szakköröket szerveznek. Különösen fontos számukra, hogy a fiatalok körében minél inkább elősegítsék az élő- és élettelen természet csodálatos változatosságának megtapasztalását és a környezettudatos szemlélet kialakítását. Az elmúlt évek során több tanösvényt létesítettek a Bükkalján, ehhez kapcsolódóan ismeretterjesztő kiadványokat adtak ki, információs táblákat helyeztek ki. Az egyesület készítette elő a kaptárkövek országos védelem alá helyezését megalapozó szakmai anyagot, melynek eredményeként a földművelésügyi miniszter 2014-ben természeti emlékként védetté nyilvánította a magyarországi kaptárköveket. 2016-ban önállóan indították el a „Kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra” című javaslatukat a Hungarikum piramis csúcsára vezető úton, így 2016-ban a „Kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra” bekerült a Hungarikum Gyűjteményébe. Az egyesület Bükki Nemzeti Park fényszennyezettsége felmérésének eredménye alapján a Nemzetközi Sötétégbolt Szövetség (IDA) 2017-ben ezüst rendű Csillagoségbolt-parkká nyilvánította a Bükki Nemzeti Parkot, így hazánkban harmadikként egy új védett terület kapta meg ezt a rangos elismerést.    

Magánszemélyek

Dr. Hadnagy József – tanszékvezető főiskolai docens

Dr. Hadnagy József az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszékének vezetője. 1969-ben született Kunhegyesen, általános és középiskolai tanulmányai után felsőoktatási éveit Egerben töltötte, mely évek véglegesen meghatározták élete további részét. 1994-ben biológia-kémia szakos tanári diplomát szerezett, 1996-ban szociálpedagógia kitüntetéses diplomát vehetett át, majd oktatói állást kínáltak részére az akkori Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. Munkahelye és Eger életre szóló elhívást jelent számára, itt telepedett le családjával, itt születtek gyermekei. 25 éve élete ezer szállal kötődik szeretett városához, Egerhez, azon munkálkodik, hogy meghálálhassa az életnek azon ajándékát, mely lehetőséget biztosított számára, hogy egriként élhesse életét. Rész vett a minta értékű Kortárs Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda megalakításában a Főiskolán, szociális munkás oklevelet szerezett 1999-ben, majd 2009-ben neveléstudományból doktorált. 5 éve vezeti a Szociálpedagógia Tanszéket. Mindig is kiemelkedő fontosságú volt számára a hátrányos helyzetűekkel való foglalkozás, így részt vett a gyermekvédelmi rendszer egri átalakításában, egy szakmai csapattal a „családi életre nevelés„ programjukkal országos hírnevet szerezetek az „egri modellnek”. Külsős munkatársa volt az Egri RÉV-nek. Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Roma Szakkollégiumának alapító tagja. Nagyon büszke arra a közösségfejlesztési folyamatra, melyet dr. Ludányi Ágnessel és a Szalai Közösségi Ház dolgozóival indítottak el, melynek eredményeként létrejött egy öntevékeny közösség, a SZATECS, akik olyan szakmai együttműködést tudtak kialakítani a város vezetésével, a szolgáltató intézmények vezetőivel, mely országosan is példa értékű.

Molnár Ferenc – irodalmár

Molnár Ferenc a Neumann János Középiskola tanára. Az iskolai munka mellett 1997 óta tart irodalmi esteket saját lakásában, ahol vendégül láthatta a kortárs magyar irodalom legjelentősebb alakjait. Legnagyobb örömére ez a határon túli magyar írókra is kiterjedt (Tolnai Ottó a Vajdaságból, Vida Gábor Erdélyből érkezett). Az esteken rendszeresen telt ház van. Ami a legnagyobb örömmel tölti el, hogy a vendégek jelentős része mindig diák, jelenlegi és az egyetemekről is visszajáró diák. Ezen estek alapján több ízben vezetett irodalmi beszélgetéseket a Bródy Sándor Megyei Könyvtárban és más helyszíneken is. Immár ötödik éve, hogy a Kepes György Művészeti Központban havi rendszerességgel zajlanak ezen irodalmi estek, melyeken

összeállt egy törzsközönség. Az, hogy az írók, költők szívesen jönnek Egerbe, az döntően ennek az érzékeny, értő közönségnek köszönhető.

Dr. Szoó Gyula – radiológus főorvos

Dr. Szoó Gyula 1944-ben született Salgótarjánban, gyermekéveit Mátranovákon töltötte. 1963-ban érettségizett a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban. Diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte 1969-ben summa cum laude minősítéssel. 1969. október 1-én lett a Markhot Ferenc Kórház dolgozója. Belgyógyászati szakvizsgát tett, ezt követően került a radiológiai osztályra. 1978-ban szakvizsgázott radiológiából, 1984-től végez ultrahang vizsgálatokat Egerben. Jelenleg is a radiológiai osztályon dolgozik nyugdíjasként. 50 éves orvosi pályafutása alatt mindvégig a hippokratészi eskü szerint, minél magasabb színvonalon igyekszik ellátni betegeit, az egri emberek nagyra értékelik fél évszázados gyógyító munkásságát.   

Fiatalok

Holló Balázs úszó

Holló Balázs Eger kiemelkedő úszó tehetsége, városunk sportéletének egyik nagy reménysége, az Egri Úszó Klub tagja. Sportoló családból származik, öt éves korában ismerkedett meg az uszodával, s a kezdeti gyermekedzéseket követően hamar elérte első sikereit. Első komolyabb eredményét 2012-ben, a Miskolcon megrendezett Országos Gyermek bajnokságon érte el. Ekkor határozta el, hogy sok hasonló eredményt szeretne elérni, így ettől kezdve a sportnak szentelte az életét. Jöttek is a sikerek: a serdülő, majd ifjúsági bajnokságot külföldi versenyek követték: az egri fiú Dubajban 2015-ben kétszeres arab bajnok lett. Ugyancsak 16 éves korában bronzérmet szerzett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, a 4 x 100-as gyors váltó tagjaként. 2017-ben két arany és egy bronzérmet szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságon, majd – korosztályos világcsúccsal – ifjúsági világbajnok lett Indianapolisban 4 x 200-as gyors váltóban. Ugyanitt 400 gyorson ezüst-, míg 400 vegyesen bronzérmet szerzett. Olimpiai A-szintet úszott az idei országos bajnokságon 400 vegyesen és készül a decemberi Rövidpályás Európa-bajnokságra, ahol négy számban áll rajthoz. Holló Balázsra gyermekkora óta jellemző a víz és az úszás szeretete, mint ahogy az is, hogy a versenyhangulat különös motivációt jelent a számára.

Legényes Zenekar

A Legényes zenekar az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában működő, gyermekekből álló népzenei együttes, 2018-as alakulásuk óta számos nívós népzenei versenyen vettek részt. Kiemelendő ezek közül a bonyhádi Országos Népzenei Találkozó, amelyen 2018-ban nívó díjat nyertek, a kazincbarcikai versenyen elért II. helyezés, a tatabányai versenyen elért ezüst sáv, és az egri Miénk a tér! összművészeti fesztiválon elért arany és bronz sávok. A zenekar tagjai 2-3 éve tanulnak hangszereiken (hegedű, brácsa, nagybőgő, cimbalom), ennek ellenére az együttes rövid időn belül jól összeszokott gyerekzenekarrá nőtte ki magát. Legnagyobb sikerük, hogy a 2019-es Fölszállott a páva című televíziós műsor keretein belül bejutottak a legjobb 12 közé, melynek következő fordulója november 29-én lesz látható a Duna Tv műsorán. Munkájukat olyan elismert szakemberek értékelik, mint Salamon Beáta – a váci Pikéthy Tibor Konzervatórium tanára, Sebestyén Márta – népdalénekes, Eredics Gábor – az LFZE népzene tanszékének tanára, Zsuráfszky Zoltán – a Nemzeti Táncegyüttes vezetője, Kocsis Enikő – táncművész. A zenekar tagjai: Lisztóczki Levente Máté, Kása Kolos – hegedű, Pozsonyi Balázs – brácsa, Balog Ábel – nagybőgő, Nagy Gergő – cimbalom. Felkészítő tanáruk: Gelencsér János

Román Bálint Dániel – íjász

Román Bálint Dániel az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium 12.-es diákja. Általános iskolai tanulmányait az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolában végezte. Bár számtalan sportágat kipróbált, mégis már gyermekkorában elköteleződött az íjászat mellett: az első íját három és fél évesen kapta, négyévesen már túl volt az első versenyén, hatéves korától lő csigás íjjal. Az Unicornis Egri Íjász SE versenyzője. Legkiemelkedőbb eredményei a kadet (14-18 éves) korosztályban: 7 országos bajnoki cím terep-, terem- és 3D-íjász szakágakban, 3D IAA (International Archery Association) Világbajnokság 1. hely (Sopron), 2017-ben és 2018-ban az Észak-magyarországi Régió Év Íjásza, 2018-ban IFAA (International Field Archery Association) Terem Európa-bajnokság 1. hely, 2019-ben 3D IAA Európa-bajnokság 1. hely (Szlovákia, Varin). Ezen kiváló eredményeit úgy érte el, hogy az edzések, versenyek mellett kitűnően tanul. Tanulmányi munkájának és sporteredményeinek elismeréseként 2016-ban a Jó Tanuló – Jó Sportoló díjat, 2019 nyarán a Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója kitüntető címet nyerte el. Érettségi után műszaki pályán tervezi a továbbtanulást. Természetesen a sport terén is vannak határozott céljai: junior és majd felnőtt kategóriában is szeretné elérni azokat az eredményeket, amelyeket a kadet kategóriában mondhat magáénak. Legközelebb 2020 márciusában szeretne bizonyítani már juniorként a terem országos bajnokságon, majd augusztusban az IAA világbajnokságon.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL