Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek


-1°
Mai névnap

Gabriella

Tárkonyos vadragu leves recept Stiller Tamástól

Gasztro

Tárkonyos vadragu leves recept Stiller Tamástól

Tárkonyos vadragu leves recept Stiller Tamástól

Sütőtök, kelbimbó, vaddisznó comb, szárított rókagomba. Ezekből a hozzávalókból készül az egri séf, Stiller Tamás vadragu levese, amelynek receptjét a napokban közösségi oldalán követőivel is megosztotta.

Elkészítés:

A letisztított csontot hagymával, babérral, mustármaggal, pár borókával, sóval és fokhagymával mangalica zsíron és egy kevés füstölt szalonnával átpirítjuk. Vízzel felöntve nagyon lassan főzzük kb. 9 órán át. Ha egy 5 liternyi tárkonyos vadragu levesben gondolkozunk, akkor 3 liter vadalaplé elegendő lesz. Amikor kész szűrjük le és hűtőben tároljuk egy napot. Had dolgozzon. Másnap a kockára vágott vaddisznó húst egy kevés zsíron egy fej apróra vágott hagymával átpirítjuk és hagyjuk, hogy a hús leve elfőjön. Felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Darabolunk sütőtököt és öreg krumplit. Megtisztítjuk a kelbimbót. Amikor a vaddisznónak kb. 20 perc kell, akkor beleborítjuk a zöldségeket. A sütőtök teljesen szét fog főni, amitől kap az ételünk egy kellemes piros kontúrt. Jöhet a tejföl és a tejszín, literenként 1 dl 20%-os tejföl, amihez 2dl 20%-os tejszínt keverünk össze egy nagy tálban. Ebbe merjük bele a levest, hogy a tejföl felmelegedjen (hőkiegyenlítés). A végén a pontot az I-re a házilag szárított rókagombám teszi fel. Végül hozzáadjuk a tárkonyt, amit már nem szabad főzni.

Hozzávalók:

  • vaddisznó comb
  • hagyma
  • babérlevél
  • mustármag
  • boróka
  • fokhagyma
  • füstölt szalonnal
  • mangalica zsír
  • vöröshagyma
  • sütőtök
  • krumpli
  • kelbimbó
  • tejföl
  • tejszín
  • szárított rókagomba
  • tárkony

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek


Szavazások

Ön tervez családi utazást az ünnepek idejére?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk. Adatai kezeléséről olvassa el friss adatvédelmi tájékoztatónkat. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás