Lépjen kapcsolatba velünk

Színház a tehetségekért – Videó

Színház a tehetségekért – Videó

Ez a cikk több, mint 4 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Magyarország Kormányának felhívására a Gárdonyi Géza Színház egy olyan átfogó programmal jelentkezett, amely elősegíti a kultúra és a közoktatás eszköztárának fejlesztését, valamint segítheti a Heves megyében élő-tanuló diákok kompetencia alapú oktatását – jelentette be a színház szerdai sajtótájékoztatóján Blaskó Balázs, igazgató.

Mint azt Tóth Levente, a program szakmai vezetője a projekt sajtótájékoztatóján elmondta:

A teátrum 30 millió forintot nyert arra,
hogy a Heves megyei közoktatási intézményekkel együttműködve a különböző korosztályokkal megismertesse a színházművészet ágait, korosztályokhoz igazított foglalkozások keretein belül – szakemberek bevonásával – fejlessze a diákok képességeit.

A program az óvodásoktól a középiskoláig több mint 14 intézményt és 200 gyereket szólított meg foglalkozásokkal, nyári táborokkal. Az egri fiatalok mellett ózdi és hevesi diákok is bekapcsolódhattak a programba. Az óvodások a Babszem Jankó Gyermekszínház közreműködésével mesés, játékos formában ismerkedhettek meg a szerelem témakörével, interaktív mesék és foglalkozások segítették a gyermekeket új attitűdök, értékek, és normák megismerésében a kultúra közvetítésével.

Mint azt Tóth Levente aláhúzta:

Az általános iskolai korosztály számára olyan összművészeti, komplex tábor létrehozása volt a cél, ahol a gyermekek megismerkedhettek a színházművészet különböző ágaival, szakemberek vezetésével tréningeken vehettek részt, ahol kipróbálhatták magukat a különböző műfajokban, megismerkedhettek azok alapjaival.

A pályázat keretein belül William Shakespeare: Rómeó és Júlia című művét dolgozták fel. A hangképzést Dr. Nagy Zoltán PHD főiskolai docens, a hangszeres képzést Gulyás László az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola
igazgatója, a táncképzést Topolánszky Tamás, a GGTánc Eger tagozatvezetője, míg a prózai képzést Nagy András és Tóth Levente a Gárdonyi Géza Színház színművészei koordinálták.

Topolánszky Tamás tagozatvezető, valamint a GG Tánc Eger táncművészei segítségével a színpadi mozgással ismerkedtek a fiatalok, de nem maradt el a színészmesterség-kurzus sem, amelyen egyebek között beszédtechnika és sok-sok helyzetgyakorlat szerepel a programban.

A sajtótájékoztatón Mirkóczki Zita alpolgármester a projektet méltatva a fiatalok, színházi életbe való bevonásának pozitív hozadékát említette, és kiemelte a további korrekt szakmai együttműködés fontosságát a Gárdonyi Géza Színház és az önkormányzat között.


Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön autósként - ha volna rá lehetőség - használná a Katona téri parkolóházban a bankkártyás, vagy "PayPassos" fizetést?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL