Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Gedeon, Johanna

Sötét
Fény

Szabad az út!- Mutatjuk hol tájékozódhatsz az ingyenes külföldi nyelvtanulásról

Szabad az út!- Mutatjuk hol tájékozódhatsz az ingyenes külföldi nyelvtanulásról

Szabad az út!- Mutatjuk hol tájékozódhatsz az ingyenes külföldi nyelvtanulásról

Ez a cikk több, mint 4 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja. A 9. és 11. osztályos nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt a választott országban. Nem kell más, csak zsebpénz!

Sem előfinanszírozásra, sem különösebb utánajárásra nincs szüksége annak a fiatalnak, aki egyénileg vagy akár csoportosan részt szeretne venni a 2020-tól induló Külföldi Nyelvtanulási Programon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány végzi. A köznevelési adatok alapján nagyságrendileg 140 ezer tanuló kaphat ingyenes nyelvtanulási lehetőséget, ráadásul még azt is megjelölheti, hogy a szerződött országok közül melyikbe szeretne ellátogatni. Ausztria, az Egyesült Királyság, Írország, Franciaország, Málta, Németország, sőt -erősen korlátozott feltételekkel- még Kína is nyitva áll a tanulni vágyó fiatalok előtt.

A diákok két hetet a választott célország anyanyelvi környezetében tölthetnek el, ahol 20-25 órás intenzív nyelvtanfolyamokon és kiegészítő programokon (pl: sport, kultúra) vehetnek részt. Az elszállásolásuk pedig vagy kollégiumokban vagy családoknál történik, teljes ellátással. A program fedezi a nyelvtanfolyamok, a kiutazás, szállás és ellátás, sőt a célországon belül a nyelvtanfolyam látogatásához szükséges belföldi közlekedés költségeit is. Tehát kalandra fel! Íme a honlap: https://www.knyp.hu/

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL