Lépjen kapcsolatba velünk

Dr. Pócs Alfréd hadat üzenne az egri 5G szolgáltatásnak

Közélet

Dr. Pócs Alfréd hadat üzenne az egri 5G szolgáltatásnak

Dr. Pócs Alfréd hadat üzenne az egri 5G szolgáltatásnak

Egy újabb érdekes dologra figyelt fel a minap az Egri Napok Blog. Dr. Pócs Alfréd az Egri Városvédők Egyesületének elnöke és egyben az egyik legszínesebb önkormányzati képviselő, határozati javaslattal tiltaná be a még csak bevezetés alatt álló 5G szolgáltatást Egerben.


A határozati javaslat így szól:

“Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése  kifejezi azon szándékát, hogy nem támogatja  az ötödik generációs cellás rendszerű mikrohullámú elektromágneses sugárzás (5G) bevezetését  Eger városában, ezáltal kívánja megvédeni Eger város lakosait egységesen, annak  súlyos egészségkárosító hatásával  szemben.”

Mint azt a blog írja, Dr. Pócs Alfréd szerint “napjaink legégetőbb problémája, az 5G – azaz az ötödik generációs cellás rendszerű mikrohullámú elektromágneses sugárzás -, mely súlyosan károsítja az élővilág összes résztvevőjét a földünkön. Hiszen tudjuk, hogy az emberek, a növények, az állatok, a rovarok sejtekből állnak, és a sejtek egymással elektromágneses sugárterekkel kapcsolatban vannak, de ugyanígy a szervek és a szervrendszerek is. Így az 5G ezt a kommunikációs kapcsolatot zavarja és betegíti meg ezáltal az élővilág minden elemét. ”

Dr. Pócs Alfréd szerint “a világon 4 ország mondott egyértelműen nemet az 5G használatára; FranciaországBelga KirályságIzrael és Ausztrália.” Magyarországon jelenleg kiépítés alatt áll a technológia, ám ahogy a képviselő kéri, “végre legyen egy olyan város – Eger -, aki viszont elzárkózik az 5G mindennemű bevezetése ellen. Előzzük meg a bajt.”

Dr. Pócs Alfrédtól már megszokhattuk azt, hogy szivesen dob méretes köveket az egri állóvizbe, így kíváncsian várjuk majd, hogy miként dönt a közgyűlés erről a határozati javaslatról.

Az 5G-ről

Az 5G, azaz ötödik generációs mobiltechnológia az eddigieknél kb. tízszer nagyobb adatátviteli sebességet és jelentősen rövidülő válaszidőt biztosít.

A jelenlegit lényegesen meghaladó kapacitásnak köszönhetően több tízmillió eszköz hálózatra való kapcsolódása válik majd lehetővé egyidőben az 5G-vel.

Az 5G az élet számos területén változást hoz majd magával, legyen szó akár üzleti, akár lakossági felhasználásról: az ipari robotok alkalmazásától kezdve a távgyógyászaton át az okosotthonokig, sőt akár az okosvárosokig, az alkalmazási területek száma szinte végtelen.

Forrás: Egri Napok Blog, Magyar Telekom

A címlapkép szerkesztett illusztráció!

Továbbiak Közélet kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Ön egyetért a maszkhasználat ellenőrzésének szigorításával a közösségi közlekedési eszközökön?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL