Lépjen kapcsolatba velünk

Körkérdés a város újraindítását támogató Start Eger! Programról

Eger

Körkérdés

Körkérdés a város újraindítását támogató Start Eger! Programról

Körkérdés a város újraindítását támogató Start Eger! Programról

Mint arról a napokban több alkalommal is beszámoltunk, a Fidesz-KDNP egri frakciója Start Eger! névre keresztelt, 18 pontos programmal javasolja újraindítani Eger gazdaságát, turizmusát a koronavírus okozta veszélyhelyzet után. A programmal kapcsolatban a hét végéig várják a javaslatokat, amit a képviselők a soron következő közgyűlésen kívánnak előterjeszteni. Ezen a héten a programban leginkább érintett szakmai ágazatok képviselőit kérdeztük arról, hogy az ő perspektívájukból szemlélve mit nyújthat Egernek ez a javaslatcsomag.


Hegedűsné Majnár Márta – ügyvezető igazgató, Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Majnár Márta

A turisztikai ágazat vállalkozásai és partnereik feltehetően az elmúlt évtizedek legnehezebb próbatételével állnak szemben. Ez az iparág köztudottan Eger gazdaságának egyik zászlóshajója, hatványozottan érint bennünket a válság, melynek a kezelése számunkra prioritás. Egyik legkézenfekvőbb megoldás a vendégek visszacsábítása, ennek érdekében az elmúlt hetekben intenzív pozitív kommunikációval, online kampányokkal igyekeztünk a belföldi turistákat Egerbe, Magyarország kedvenc városába csalogatni. A koronavírus-járvány után fokozott érdeklődés mutatkozik a természeti célpontok iránt, ezért azt sugalltuk, hogy Eger tökéletes választás azoknak, akik kerülni szeretnék a zsúfolt városi tereket, hiszen a település környékén számtalan lehetőség közül választhatnak, térségünk Magyarország egyik legizgalmasabb természeti környezete. A Kisfaludy Program keretében május végén jelent meg a turisztikai szálláshelykínálat megújítását támogató pályázati felhívás, amely egyben segítséget jelent a kisvállalkozók számára a járványhelyzet okozta válságból történő kilábalásban. A Tourinform Irodánk Kisfaludy tanácsadó pontként is működik, ezáltal a pályázati űrlap kitöltéséhez, benyújtásához közvetlenül tudunk információt, segítséget nyújtani az egri szálláshely tulajdonosoknak.

Molnár Csaba – elnök, City Taxi Eger

Mi taxisok egy nagyon jó ötlenek tartjuk A Start Eger! program ránk vonatkozó részét. Az 1000 forintos taxi kupon kiváló elgondolás, amit mi nagy szeretettel elfogadnánk, mert úgy gondoljuk, hogy ez valamelyest lendítene a forgalmunkon. Az sem utolsó szempont, hogy így meg lenne az esélye annak, hogy a turisták mellett azok is kipróbálják a taxik által nyújtott szolgáltatásokat, akik eddig ezt még nem tették meg. Előfordulhat, hogy átszámolva a költségeket az emberek kedvet kapnának a taxik gyakoribb használatához, hiszen 2-3 ember esetén rövidebb távokon olcsóbbra jöhet ki, mint a helyi járatú buszjegy vásárlás. Ez egy remek dolog lenne mind a turistáknak, mind pedig az egrieknek. A belvárosi övezetbe való, és a már megvásárolt behajtási engedélyek költségének visszatérítése szintén sokat segítene a szakmának, így mindkét javaslatot csak támogatni tudjuk.

Tóth Katalin – ügyvezető, Tóth Ferenc Pincészet

Pincészetünk támogatja azt az ötletet, hogy akik Egerben legalább 3 összefüggő napot eltöltenek, kaphassanak egy üveg superior vagy grand superior minősítésű egri bort. A Tóth Ferenc Pincészet mindent megtesz azért, hogy a superior boraink Egerről meséljenek. Eger palackba kerülnek a pincészet legkiválóbb tételei, a címke Egerről mesél. Az Egri Csillag Supeior borunk címkéjén Gárdonyi Géza Egri Csillagok regényének első mondatai olvashatók. Azért töltjük superior borainkat Eger palackba, hogy minden palack egy ajándék, souvenir is aki ezt megkapja és minden emlékeztetni fogja, hogy Egerben járt. Egy örök emlék, szép bor és megjelenésében is ott van Eger.

M. Fülöp Gergő – üzletvezető, Depresso Kávéház és Étterem

A vírushelyzet minket is érzékenyen érintett a városban. Gyakorlatilag megszűnt az idegenforgalom, és emellett sajnos mint mindenki más, így mi is a legrosszabb időben, a turisztikai szezon kezdetén kényszerültünk lehúzni a rolót. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy kénytelenek voltunk több dolgot is áttervezni az idei évre vonatkozóan. Éppen ezért örülünk minden olyan kezdeményezésnek, ami az egri vendéglátósok fennmaradását szolgálja. Mint látszik, az élet visszatérésével és a jó idő beköszöntével a vendégek egyre inkább a teraszt részesítik előnyben, ezért hatalmas segítségnek tartunk minden olyan lépést, ötletet és javaslatot, ami az érdekünkben történik, többek között a közterülethasználati díj elengedését illetően is.

Badacsonyiné Bohus Gabriella – idegenvezető

Nagyon üdvözítőnek találom azt a törekvést, ami a Start Eger Program révén a turisztikai szektort érintően is megvalósulhat városunkban. Különösen annak fényében, hogy Egerben az itt élők mintegy 38%-a él a turizmusból, ami egy nagyon nagy szám. Az 53-54 ezer lakosból – ha az arányokat nézzük -, akkor még szembetűnőbb lehet ez a szám, ezért egyáltalán nem mindegy az, hogy ezeken a családokon és vállalkozásokon hogyan és miként segítenek. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy aki csak teheti, idén nyaraljon belföldön, hiszen ez az egyik legkiválóbb módja annak, hogy mihamarabb átlendítsük a hazai turizmust a nehéz időszakon úgy, hogy ráadásul még hazánk értékeit is megcsodálhatjuk közben. Ez egy olyan lehetőség most a kezünkben, amivel mindenki csak nyerhet.

Zelei Zsolt – panziótulajdonos, Villa Citadella

Mi, mint szállásadók éreztük meg leginkább az előző hónapokat. A foglalások száma – érthető módon – nullára esett vissza, megállt a turizmus, és sok szállásadó, aki nem rendelkezett megfelelő forgótőkével, sajnos kénytelen volt beszüntetni tevékenységét. A lassú felívelés már érezhető, hiszen egyre nő, az egyelőre leginkább belföldi foglalások száma, de ez korántsem jelenti azt, hogy ne lenne szüksége a szektornak némi támogatásra, vagy ha úgy tetszik, odafigyelésre, mert a korábbi állapotok csak nagyon lassan állnak majd helyre. Ezért is támogatom a Start Eger programot, és minden olyan elképzelést, ami a turizmus fellendítéséről szól, hiszen Eger közismerten a legnépszerűbb turisztikai desztinációk egyike.

A Start Eger! Program részleteit IDE KATTINTVA ismerheti meg!

Korábban írtuk

A hét végéig várják a javaslatokat a Start Eger Programhoz

Továbbiak Körkérdés kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Egyetért-e azzal, hogy nem egriek kerültek az önkormányzati cégek legfontosabb pozícióiba?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL