Lépjen kapcsolatba velünk

Átadták a felújított Zárkándy-bástyát

Város

Átadták a felújított Zárkándy-bástyát

Újabb, régóta várt attrakcióval bővült a Dobó István Vármúzeum – írja a Heol.


Az egri várban hétfőn ünnepélyesen átadták a helyreállított Zárkándy-bástyát. A kormány és az egri önkormányzat közötti megállapodással, a Modern Városok Programban megújulhatott az eddig lepusztult állapotú bástya, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. A projekt két ütemben valósult meg, 623 millió forintból. A munkálatokat Hoór Kálmán építészmérnök tervei alapján a Motívum Eger Építész Kft. és Geoteam Kft. végezte.

Ringert Csaba, az Dobó István Vármúzeum ­igazgatója számolt be arról, hogy milyen attrakciók várják a látogatókat a megújult bástyán. Az egyik ilyen, hogy a Dobó út 12. számig a vár alatti kazamatarendszerben exkluzív vezetés várja a látogatókat.

– Az állagmegóvó munkálatok jelentős szerepet kaptak, de igyekeztünk azokat olyan fejlesztésekkel is kiegészíteni, melyek képessé teszik a bástyát önálló szerepre. A terület vizesblokkal ellátott, így cégek, csoportok is tarthatnak itt rendezvényeket – fogalmazott Ringert Csaba.

– Az építkezés során közel kétezer tonna bogácsi követ használtunk fel, cementből 1500 tonnányit, sóderből, kőlisztből 1200 tonnát. A régi bástyához képest ez a mostani állapot 2200 köbméterrel számít többnek – ismertetett érdekességet a beruházásról Czene János, a kivitelező Geoteam Kft. ügyvezetője.

Forrás: Heol.hu

Fotók: Nemes Róbert


Továbbiak Város kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Ön egyetért a maszkhasználat ellenőrzésének szigorításával a közösségi közlekedési eszközökön?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL