Új, hangulatos hely várja a vendégeket Egerben. Megnyílt a Cherry udvarház
Egy „régi-új” hely nyílt a hetekben a Széchenyi utcában, a Cherry udvarház. A neve biztos ismerősen cseng az egrieknek, valamint a városban már többször megfordult turistáknak is, hiszen ez a hely a jól ismert és kedvelt Cherry borétterem, söröző új szárnya. Az új részben, a mediterrán hangulatú udvarházban kávékat, koktélokat, finom falatokat, süteményeket és újdonságként pizzákat is fogyaszthatnak a betérő vendégek.
37 évvel ezelőtt egy cukrászdával, melyben legalább 15 féle húzott házi rétest, kávéskoktélt árultak indult Gyimesi Ottó vendéglátós pályafutása és maga a Cherry. A főutcán található vendéglátóhely már akkor is nagy népszerűségnek örvendett, így alakult át ezután étteremmé, sörözővé, hogy még szélesebb palettával tudja fogadni a vendégeket. Mostanra a Cherryé a leggazdagabb meleg étel kínálat a városban, több mint ötven féle fogás szerepel a menüben.
Sok munka van ebben a 37 évben, de sokat segített benne a család is – teszi hozzá Gyimesi Ottó. Mint mondta – együtt dolgozik a gyerekeivel. A lányával, aki vendéglátó ipari főiskolát végzett, valamint a fia viszi a konyhát, aki a budapesti Hiltonban tanult. Jelenleg közösen vezetik az éttermet, mint egy igazi vérbeli vendéglátós család. Ez nem is csoda- fűzi hozzá a tulajdonos, hiszen az édesapja is a vendéglátásban dolgozott, mellette nőtt fel, megtanulta a szakma szeretetét, fortélyait és a legfőbb dolgot, a vendégszeretetet, ami mind-mind körbelengi az éttermet.
Az udvarház viszont az álma volt, sokáig tervezték. Szerettek volna egy olyan részt, ahol a „elbújhat” az ember egy kellemes, hangulatos helyen. Az ötleteket a külföldi utazásai során gyűjtötte, majd gyúrta össze egy legfeljebb 60 fő befogadására képes háromosztatú udvarházzá.
Amint belépünk, a kávézóban találjuk magunkat, míg, ha tovább haladunk az étterem fogadja az éhes vendégeket, majd a bárpult szomszédságában elhelyezett körasztaloknál kortyolhatjuk a fimon, a nyári melegben hűsítő koktélokat.
Bővült a kínálat is, többféle pizza, valamint koktélok közül választhatnak a vendégek. Idén a járványhelyzet átalakított a menüt is – teszi hozzá Gyimesi Ottó. Több olyan fogás is felkerült az étlapra, ami a hazai vendégeknek inkább kedvez, ugyanis úgy, mint máshol, Egerben is kevesebb a külföldi.
De, ha már a vendégeknél tatunk, mindenképp meg kell említeni, hogy az emeleten két apartman várja a több napot Egerben töltő turistákat.
A finom fogások mellett a kellemes zenei kikapcsolódásra is gondolnak a tulajdonosok, rendszeresen szerveznek majd zenés, jazz esteket. Elsőként szeptember 4-én, Kovács Ferenc és Kovács Zoltán duó lép föl.
Az együttesről: Kovács Ferenc és Kovács Zoltán klasszikus zenei alapokkal rendelkező, rendkívül sokoldalú muzsikusok. A zenei feldolgozások mellett mindketten saját szerzeményekkel is jeleskednek. Előadóként Kovács Ferenc trombitán és hegedűn játszik, valamint énekel, Kovács Zoltán zongorázik. Improvizatív duó koncertjükön a jazztől a népzenén át a kortárs zenéig változatos forrásokat alkalmazó repertoárral gyönyörködtetik a közönséget.