Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Emma

Sötét
Fény

Népszerű az egri kórház az orvostanhallgatók körében

Népszerű az egri kórház az orvostanhallgatók körében

Népszerű az egri kórház az orvostanhallgatók körében

Ez a cikk több, mint 3 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Egyre több orvostanhallgató választja a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetet gyakorlati tapasztalatszerzésre. Jelenleg a debreceni, szegedi és budapesti egyetemről érkezett, összesen 16 medikus oktatását végzik a kórház különböző orvosszakmai osztályain. Az intézmény nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakorvosai közül 75-en tutorok, ők irányítják a fiatal orvosok és az orvostanhallgatók szakmai képzését. Rekordszámú, 64 rezidens, kezdő orvos és szakorvosjelölt dolgozik, tanul jelenleg a kórházban. A fiatalok számára vonzóvá teszi az intézményt az egyedülálló dr. Ringelhann Béla ösztöndíj is, mely anyagilag is támogatja a fiatal szakembereket – írja közleményében az intézmény.

A kórház oktató tevékenységét nagymértékben támogatja a pályázati úton hamarosan megvalósuló  úgynevezett skill, vagyis szimulációs, gyakorló labor, mely orvostanhallgatók, orvosok és szakdolgozók gyakorlati képzését segíti. A projekt keretében a Markhot Ferenc Kórház mintegy 150 millió Ft értékű orvostechnikai, ápolási, audio-vizuális és informatikai, valamint gyógyászati segédeszközt és orvosi bútorokat kapott.  

Az oktató helyiségek kialakítása jelenleg is zajlik, a fejlesztéssel 250 négyzetméteren – olyan demonstrációs, szimulációs egység jön létre, amely lehetőséget biztosít különböző diagnosztikai és gyógyító beavatkozások, valamint az ápolási, szakápolási, szakasszisztensi feladatok gyakorlására. A szimulációs labor segíti az orvosképzést, valamint a szakképzésben, továbbképzésben résztvevő egészségügyi dolgozók oktatását. Lehetőség nyílik az általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető műfogásainak hatékony elsajátítására, az érkanülálástól, a szülészeti ultrahang vizsgálatokon keresztül a legkorszerűbb laparoszkópos beavatkozások gyakorlására szimulációs fantomokon. A skill labor műszaki átadása hamarosan megtörténik.

Beküldött fotók.

Továbbiak Egészség kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL