Lépjen kapcsolatba velünk

Átadták a felújított útszakaszt Sarud és Tiszanána között – videó

Átadták a felújított útszakaszt Sarud és Tiszanána között – videó

Ez a cikk több, mint 3 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A most átadott szakasz egyrészt megkönnyíti az itt élő emberek mindennapi életét, közlekedését, másrészt másrészt hozzájárul ahhoz, hogy még vonzóbbá tegye a Tisza-tavat és környéket, ezzel pedig még népszerűbbé tegye a térséget az idelátogató turisták számára – jelentette ki Nyitrai Zsolt a Kisköre-Poroszló közötti út, azon belül a Sarud és Tiszanána között felújított 3,2 km hosszú útszakasz átadó ünnepségen.

Mint Sarud és Tiszanána országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta: mindig fontos eredmény, ha elkészül egy új útszakasz, hiszen az infrastruktúra fejlesztése javítja az emberek életminőségét, akik naponta járnak munkába, iskolába vagy szállítanak árut.

Nem volt könnyű az idáig vezető út, 10 éve küzdenek a beruházás megvalósulásáért a helyiek, ezért külön köszönet illeti Tóth József tiszanánai és Tilcsik József poroszlói polgármestereket, akik kitartóan küzdöttek a cél elérése érdekében – tette hozzá a honatya.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy 2010 óta félezer autópálya és autóút készült el Magyarországon, és 6 ezer kilométerre tehető a felújított útszakaszok hossza. Heves megyében „kicsiben és nagyban” is folyik a munka, a kisebb utak korszerűsítése mellett mindenképpen szólnunk kell a nagy projektekről, így a nemrégiben átadott M25-ös összekötő útról, amely összeköti Egert a fővárossal, és amely már most igen népszerű a közlekedők körében.

Szólt arról is, hogy nem csak négy, hanem két keréken is egyre többen utaznak utalva arra, hogy dinamikusan folyik a kerékpárutak építése, így még az idén körbebringázható lesz az egész Tisza-tó, ami nagy lökést adhat a helyi turizmusnak, így a járvány ellenére a térség nyertese lehet ennek a nehéz időszaknak is.

Nyitrai Zsolt végül megköszönte azok közreműködését, akik nélkül nem jöhetett volna létre a most átadott útszakasz.

Szabó Zoltán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviseletében részletesen is szólt a beruházásról. Mint elmondta: a Kisköre-Poroszló összekötő út a TOP kertén keretében újult meg 3,2 kilométer hosszúságban 370 millió forintból. A most felújított szakasz Sarud település Tiszanána felőli végétől kezdődik, és csatlakozik a 2018-ban megépült Tiszanána-Sarud közötti szakaszhoz. Kiderült az is, hogy itt az utolsó felújítás 50 évvel ezelőtt történt.

Hozzátette, a felújított útszakasz jelentősen javítja a Tisza-tó elérhetőségét, ezért a turizmus szempontjából jelentős útvonalnak tekinthető.

Tilcsik István Sarud polgármestere az átadón kiemelte – az idegenforgalom szempontjából is jelentős ez a fejlesztés, hiszen szerencsére egyre többen érkeznek a tóhoz, valamint az itt élők életminőségét is nagy mértékben javítja.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL