Lépjen kapcsolatba velünk

Elhatárolódott az orvosi kamara az 5G-tagadó tagjától, dr. Pócs Alfrédtól

Egészség

Elhatárolódott az orvosi kamara az 5G-tagadó tagjától, dr. Pócs Alfrédtól

Elhatárolódott az orvosi kamara az 5G-tagadó tagjától, dr. Pócs Alfrédtól

A MOK elnöksége szerint az egyik vezető tisztségviselőjük kijelentései a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik – írja a HVG.


A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Elnöksége elhatárolódott az utóbbi hetekben mind nagyobb publicitást és hangerőt elérő vírusszkeptikus vagy egyenesen vírustagadó, a vírus veszélyeit és a vele szemben való védekezés fontosságát megkérdőjelező csoportoktól, az azokat vezető orvosoktól, gyógyszerészektől és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól – írja a kamara a közleményében.

A MOK szerint nem tartozik a feladataik közé az összeesküvés elméletek cáfolata, most viszont meg kellett szólalniuk, mert úgy vélik, az egyik vezető tisztségviselőjük (a Heves megyei területi szervezet helyben választott elnöke) és a terjesztett tanai a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik.

Ezúton tehát a MOK vezetése elhatárolódik dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azokat igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve

– írják.

A Magyar Orvosi Kamara azt is közölte, hogy doktor Pócs ellen – mivel nem magánemberként, hanem a MOK tisztségviselőjeként tette a kijelentéseit – a kamara elnöksége etikai bejelentést tesz.

Szintén elhatárolódnak a kamara tagjai közül dr. Tamasi József, azon kívül egyebek közt dr. Gődény György gyógyszerész által hirdetett összeesküvés-elméletektől. Mint írják, Tamasi és Gődény “a jelen koronavírus okozta járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb “háttérhatalmak” okozta hisztériának állítják be,

tagadják a távolságtartás és a maszkviselés tudományosan sokszorosan megalapozott fontosságát a vírus terjedésének lassításában, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek.

Forrás: HVG

Korábban írtuk

Dr. Pócsnak nem sikerült megpuccsolnia az egri 5G-t

Továbbiak Egészség kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Egyetért-e azzal, hogy nem egriek kerültek az önkormányzati cégek legfontosabb pozícióiba?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL