Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Katalin, Kitti

Sötét
Fény

Két iskolát fertőtlenít a honvédség Egerben

Két iskolát fertőtlenít a honvédség Egerben

Két iskolát fertőtlenít a honvédség Egerben

Ez a cikk több, mint 3 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Neumann János Gimnáziumban már vasárnap megtörtént a teljes fertőtlenítés, míg a Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben még az őszi szünet alatt elvégzik a munkát.

Országszerte, így Egerben is kihasználják az őszi szünetet és azokban az iskolákban, ahol már találtak igazoltan COVID-fertőzött gyermeket vagy pedagógust, elvégzik a teljes fertőtlenítést.

Dr. Sipos Mihály, a Neumann János Gimnázium igazgatójának tájékoztatása szerint az EMMI-től (Emberi Erőforrások Minisztériuma) érkezett megkeresés, hogy amennyiben igénylik, akkor a honvédség képzett szakemberei elvégzik az intézmény belső tereinek és berendezési tárgyainak teljes fertőtlenítését. Tekintettel arra, hogy a gimnáziumban sajnálatos módon már volt pozitív eset, ezért az intézményvezető úgy döntött: igénybe veszik a segítséget, de az iskola értékes számítógépeinek fertőtlenítését inkább saját maguk végezték el.

„Annyi volt a dolgunk, hogy áramtalanítanunk kellett az épületet és természetesen senki sem tartózkodhatott bent a honvédég vegyvédelmi ruhába öltözött szakemberein kívül. Az épületet vasárnap fertőtlenítették „- mondta Sipos Mihály.

Az igazgató beszélt arról is, hogy az EMMI a gimnázium kollégiumainak fertőtlenítését nem végzi el, ezt az ott dolgozók oldották meg. Hozzátette azt is, hogy szeptemberben is a vírushelyzetben szükséges óvintézkedésekre felkészülten várták a diákokat és így lesz ez akkor is, ha visszatérnek az őszi szünetről.

Az igazgató reméli, hogy bár szeptemberben összeállították a hagyományos és a digitális órarendet is, nem lesz szükség arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ez utóbbi keretében folytassák a tanítást.

„Bármikor át tudunk állni a digitális órarendre, de tapasztalatom szerint ennek sem a diákok, sem a tanárok nem örülnének. A diákjaink abban az életszakaszban vannak, amikor erősebb szükségük van egymás társaságára, a személyes kapcsolat pedig semmi mással nem pótolható. Éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ameddig csak lehet hagyományos keretek között folytassuk a tanévet”- mondta.

Információink szerint a Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben az őszi szünet alatt elvégzik a honvédség szakemberei a fertőtlenítést.

A Heves Megyei Kormányhivatal közösségi oldalán osztott meg egy videót arról, hogyan zajlik a fertőtlenítés:

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL