Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Valéria

Sötét
Fény

Házkutatás után őrizetbe vették Gődény Györgyöt

Házkutatás után őrizetbe vették Gődény Györgyöt

Házkutatás után őrizetbe vették Gődény Györgyöt

Ez a cikk több, mint 3 éve és 4 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség, többek közt Gödény Györgynél is, akit ezek után őrizetbe vettek pénteken.

Gál Kristóf – Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Mint mondta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik „a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”. A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is – tette hozzá.

A Gál Kristóf által meg nem nevezett vírusszkeptikus hangadók egyike vélhetően Gődény György, ugyanis Facebook-oldalán a magát Doktor Gődénynek nevező férfi felesége azt közölte:

„hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat +nemzetinek+ mondó nyomozóiroda emberei”.

A hazai vírustagadók egyik vezéralakja Gődény György. A magát Doktor Gődénynek nevező, egyébként gyógyszerészi végzettségű férfi egyértelműen üzleti hasznot lát a vírustagadásban. Korábban elárulta,  mindez az általa vezetett Közös Nevező nevű párt bázisának építésére jó neki – írja az origo.hu

Mint fogalmaznak – Gődény korábban még egy tüntetést is szervezett a vírustagadók nézeteinek népszerűsítése érdekében, de szerencsére az akció csúfosan megbukott. Gődény YouTube-csatornáján hol a maszkviselés ellen lázított, hol a teszteredményeket vonta kétségbe, hol a COVID-19 veszélyességét.

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL