Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Valéria

Sötét
Fény

Az egri Városháza a Fidesz irodájába irányítja a segítséget kérő idősek hívásait – videó

Az egri Városháza a Fidesz irodájába irányítja a segítséget kérő idősek hívásait – videó

Ez a cikk több, mint 3 éve és 4 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Hír TV esti híradójában újra egy egri blamázs tanúja lehetett az ország nyilvánossága, immár sokadik alkalommal. Az egri Városháza által közpénzen fenntartott honlapján egy segítséget nyújtó telefonszámot hirdetnek, ám a város szociális intézménye a helyi Fidesz iroda számát adja meg, ahelyett, hogy ők segítenék az időseket a járvány idején.

Újabb országos figyelmet kapó ügybe keveredett Eger vezetése, egyúttal nevetségessé téve elsősorban magukat, de a megyeszékhelyt is.

A Hír Tv tudósítása szerint a Városháza a közpénzen fenntartott honlapján egy olyan telefonszámot adott meg, amelyen segítséget kérhetnek azok a helyi idős emberek, akik a járvány idején nem tudnak bevásárolni, vagy kiváltani a gyógyszereiket.

A telefon az önkormányzat szociális intézményében csörög, ám az ottani ügyintéző a riportban azt mondja, hogy ők nem tudnak segíteni, de ad egy számot, ahol biztosan megoldják a nehéz helyzetben lévők problémáját.

Ám – amint az a videóból is kiderül – a városi intézmény által megadott számon az Egri Polgárok Háza jelentkezik, ahol a helyi Fidesz irodája is található.

A meghökkentő tény kapcsán Mirkóczki Ádám polgármester ismét magyarázkodásra kényszerült. Elmondta, hogy több képviselő is leadta számát, felajánlva segítségét, ő maga nem is tudta, hogy az iroda regisztrálta, illetve feljegyezte azokat, ezért történhetett meg, hogy összekeverték a számokat: így csöröghetett a telefon az egri Fidesz irodájában.

Mirkóczki Ádám
Mirkóczki Ádám (fotó: Nemes Róbert)

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője ezzel kapcsolatban a Hír TV-nek elmondta:

megtisztelő, ugyanakkor elképesztő, ami történt, hiszen a hangzatos ígérgetések ellenére a Városháza szociális intézménye semmiféle támogatást nem nyújt a rászorulóknak.

Ugyanakkor a nyilatkozatokban és a közpénzen fenntartott honlapjukon hirdetik, hogy a Városháza a járvány idején minden segítséget megad, közöl egy hívható számot is, miközben a segélykérő telefonokat átirányítják a pártirodába.

Hozzátette: az egri Fidesz, ahogy megígérte, valóban segít azokon, akik hozzájuk fordulnak, és továbbra is várják az érintettek hívásait.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL