Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Péter

Sötét
Fény

Jövő szeptemberben lesz a következő Feszt!Eger

Jövő szeptemberben lesz a következő Feszt!Eger

Jövő szeptemberben lesz a következő Feszt!Eger

Ez a cikk több, mint 3 éve és 4 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A koncertek szerelmeseinek még egy picit bírniuk kell ebben az ínséges járványhelyzetben, de már látszik a fény az alagút végén: városunk közkedvelt fesztiváljának szervezői karácsonykor bejelentették a dátumot: 2021. szeptember 16-18.

A tavasz még bizonytalan, így későbbre helyeztük a Feszt!Eger programsorozatát – mondta el kérdésünkre Tóth Tibor főszervező. Úgy gondoljuk, hogy – hazai viszonylatban legalábbis – helyreáll az élet majd az őszre, és akkor végre csaphatunk egy felhőtlen bulit a Bolyki-völgyben. Extrém a helyzet, amelyben egyikünknek sem volt még része, és ez az egész világra igaz. Minden megszokott dolgunkat borította a koronavírus, de ennek tudatában már csak apróságnak hat, hogy az eddig mindig szezonnyitóként jelentkező zenei program ezúttal akár szezonzáró is lehet.

Kezeket a magasba! – Jövő szeptemberben újra…

Úgy gondoljuk, hogy mikor eljöhet az ideje a szórakozásnak, a közönség is igényelni fogja a megszokott programjait, így a Feszt!Eger is „kelendő lesz” a maga hagyományaival, a hazai zenekarok sokaságával, a kiváló helyszínnel, és mindennel, amit az idei év kivételével időről-időre nyújtani tudunk Eger mellett – fogalmazott.

A kisebb programoké lehet a közeljövő
Tóth Tibor úgy véli: a lokális, belföldi fesztiválok rövidebb idő alatt „rendeződnek majd vissza”, mint a nagy nemzetközi események, hiszen ezeket gyorsabban lehet megszervezni, és országhatárokon átnyúló utazási és logisztikai feladatok sem nehezítik a körülményeket. Azt mondta, a Feszt!Eger eddig is a magyar produkciók színtere volt, ebben a helyzetben pedig ez a követhető koncepció még akkor is, ha egyébként időről-időre felmerül az ötlet, hogy nemzetközi sztárokkal is erősíteni lehetne a mezőnyt.

Várják a zenekarok is
Tűkön ülnek az előadók, hogy végre helyreálljon az életük, mehessenek koncertezni. Sokan keresnek bennünket – mesélte a főszervező. Rájuk természetesen számítunk majd a rendezvényen – tette hozzá. Valószínűleg lesz némi konkurenciaharc, ha elindul a többi fesztivál szervezése is, célszerű volt tehát a dátumot időben kijelölni, hogy legyen mihez viszonyulni. Nem tudni, hogy a rendezvények „dömpingje” mit okoz majd árakban, díjakban, de a szervezők szeretnék, hogy az egri program minden tekintetben ugyanaz a szerethető zenei rendezvény maradjon, amit a közönség eddig is olyan jó szívvel fogadott. A tavaszt tehát nem érdemes bekockáztatni – összegzett Tóth Tibor – de az ősz most biztosnak tűnik: Feszt!Eger tehát 2021. szeptember 16-a és 18-a között Eger mellett, a Bolyki-völgyben!

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL