Lépjen kapcsolatba velünk

Élményfestésre várták a nevelőszülőknél élő, tehetséges gyermekeket

Élményfestésre várták a nevelőszülőknél élő, tehetséges gyermekeket

Élményfestésre várták a nevelőszülőknél élő, tehetséges gyermekeket

Ez a cikk több, mint 3 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Vezetett élményfestést szervezett nevelőszülőknél élő, tehetséges gyermekek számára a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Heves Megyei Nevelőszülői Hálózata. A különleges foglalkozáson Gulyás Géza, egri festőművész instruálta a tíz fiatalt, akik a közös képalkotás élménye mellé habos forró csokoládét és gofrit is kaptak a szervezőktől.

A családjukból kiemelt gyermekekért felelős szolgáltató jelenleg 257 Heves megyei gyermekről gondoskodik. A szervezet az élményszerű fejlesztést és a tehetséggondozást is biztosítja számukra, ennek keretében vehettek részt az eseményen a fiatalok – közölte az intézmény.

Beküldött fotó.

A foglalkozást Gulyás Géza festőművész vezette, aki jártas a gyerekekkel közös alkotómunkában, hiszen nyári táborokban rendszeresen fest és kerámiázik velük.

Az élményfestés egy olyan vezetett művészeti program, melynek során nem az adott festmény a lényeg, hanem maga az alkotói folyamat. A képet valamelyest előrajzoltam a gyerekeknek, és együtt haladtunk lépésről-lépésre. Megmutattam közben a megfelelő eszközhasználatot, a színkeverési és festési technikákat. Számomra is élmény, izgalmas kihívás volt

– mondta a művész.

A különleges program kiváló lehetőséget teremtett a nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek számára kreativitásuk fejlesztésére. A szervezők olyan fiatalokat hívtak meg, akik szívesen kézműveskednek otthon és iskolai szakkörön is, és a tehetséges diákok közé tartoznak.

A foglalkozás elején kissé izgatottak voltak, hiszen nem vettek még részt hasonló alkotómunkában, de a kezdeti bizonytalanságuk gyorsan elszállt, és a hófehér vásznak hamarosan gyönyörű színekben pompáztak. Miközben elmélyedtek a képalkotás örömteli perceiben, a hálózat munkatársai édes meglepetéseket készítettek számukra: a szünetben finom gofrival, meleg teával és habos forró csokoládéval kínálták a résztvevőket.

Bár a festés magányos tevékenység, ebben a formában társas élménnyé vált a gyerekek számára. Miközben megtapasztalhatták az alkotás örömét, az is kiderült, hogy bármelyikük tud értéket teremteni, és kellő kitartással bármire KÉP-ES.

Beküldött fotó.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a programon. Nagy élmény volt számomra, hogy egy igazi festőművésszel festhettem együtt

– lelkendezett a 13 éves Andrea, aki szabadidejében is szívesen alkot.

A 10 éves Tamás is boldogan beszélt az eseményről:

Én is nagyon jól éreztem magam. Remélem lesz lehetőségem máskor is élményfesteni.

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL