Lépjen kapcsolatba velünk

Megszólalt a polgármester a Szép-bástya ügyében

Megszólalt a polgármester a Szép-bástya ügyében

Megszólalt a polgármester a Szép-bástya ügyében

Ez a cikk több, mint 3 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Mirkóczki Ádám az esőt és a fagyot okolja közösségi oldalán a Szép-bástya támfalának leomlásáért, bár információink szerint ezt független szakértői vizsgálat még nem támasztotta alá. Oroján Sándor, a Fidesz frakcióvezetője mielőbbi alapos és független vizsgálatot sürget.

Ahogyan portálunk elsőként beszámolt róla: leomlott a Szép-bástya támfalának egy jelentős része a várban. A lezúduló kövek nem okoztak személyi sérülést. A bástya ezen része még egy 2016-os beruházás részeként újult meg. Úgy tudjuk, hogy a polgármester hírzárlatot rendelt el az ügyben és bár még független szakértői vizsgálat nem történt, a saját közösségi oldalán már azt is kimondta: az eső és a fagy lehetett az oka az omlásnak.

Berecz Mátyás, aki a beruházás átadása idején még a várigazgatói székben ült, rendkívül szűkszavúan reagált a történtekre, szintén a közösségi oldalán:

Oroján Sándor, a Fidesz frakcióvezetője elhamarkodottnak tartja Mirkóczki Ádám kijelentését és találgatások helyett független szakértőkből álló vizsgálóbizottság felállítását sürgeti.

Ahogyan keddi sajtótájékoztatóján is megjegyezte:

“Valaki biztosan hibázott. Eger érdeke, az egriek érdeke, hogy kiderüljön ki a felelős ezért, ki hibázott. Nem tudom, hogy a kivitelezőt, a statikust vagy Berecz Mátyás akkori várigazgatót terhei a felelősség, de egy független szakértőkből álló vizsgálóbizottságnak kell tisztáznia a felelősség kérdését”- mondta.

Hozzátette azt is: Berecz Mátyásnak mindenképpen célszerű lenne a közéleti szerepvállalástól tartózkodnia addig, míg a vizsgálat le nem zárul.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL