Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Péter

Sötét
Fény

Minden készen áll az egri iskolák megnyitására

Minden készen áll az egri iskolák megnyitására

Minden készen áll az egri iskolák megnyitására

Ez a cikk több, mint 3 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az Egri Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatott: a vonatkozó rendeleteknek megfelelően megtörtént a fertőtlenítés. Ballagó Zoltán örömének adott hangot annak kapcsán, hogy sok pedagógus, iskolai dolgozó kérte az oltást. Kihasználták a lehetőséget: egy sor felújítás történt, városunkban a Hunyadiban és a Dobóban is dolgoztak.

Az Eger Hírek kérdésére az Egri Tankerületi Központ igazgatója emlékeztetett: a járványhelyzettel összefüggő kormányzati intézkedések alapján az óvodákban 2021. március 8-től rendkívüli szünetet, az iskolák 1-8. évfolyamain tantermen kívüli digitális munkarendet vezettek be. Az iskolák 9-13. évfolyamain tanuló diákok már 2020. november 11. óta tantermen kívüli digitális munkarendben vesznek részt az oktatásban. Az óvodáknál és az iskolák 1-8. évfolyamain minden készen áll arra, hogy tervezetten április 19-én folytatódjon a jelenléti oktatás. A 9-12. évfolyamokon május 10. a jelenléti munkarendhez történő visszatérés időpontja.

Ballagó Zoltán arról tájékoztatott: az Egri Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben a nyitáshoz szükséges fertőtlenítések megtörténtek, amelyhez biztosítottuk a szükséges takarító- és fertőtlenítő szereket. A további óvintézkedéseket a Kormány rendeletben rögzíti, intézményeink ezeknek megfelelően szervezik meg mindennapjaikat. Az elmúlt két hétben sor került azon iskolai dolgozók koronavírus elleni oltására, akik azt igényelték. Nagy örömünkre szolgál, hogy sokan regisztráltak és kapták meg az oltást, ami nagymértékben hozzájárul a vírus elleni védekezéshez.

Egy sor fejlesztés is elkészülhetett így

A tantermen kívüli digitális munkarend alatt az Egri Tankerületi Központ intézményeiben jelentős felújítási munkákat sikerült elvégeznünk. Megújult a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tetőszerkezete, és szigeteltük a Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola feldebrői telephelyén található iskola lapostetejét. Befejeződött az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornatermének tetőszigetelése is. Végéhez közeledik az Egri Dobó István Gimnázium nagytornatermében a mosdók és az öltözők felújítása, és elkezdődött az intézmény kis tornaterméhez kapcsolódó ún. rekonstrukciós terv elkészítése. Mindemellett több intézményben sor került kisebb volumenű felújítási munkára, amelyek az elektromos hálózat, a fűtési rendszer és a szennyvízhálózat korszerűsítését szolgálják. Ezeket a munkálatokat az Egri Tankerületi Központ saját költségvetéséből finanszírozza, melynek értéke közel 100 millió Ft.

Korábban írtuk

Minden készen áll az óvodák, általános iskolák április 19-i nyitására
Egerben is így érettségiznek majd a diákok – megjelent a megváltozott vizsgákról szóló rendelet

(Nyitókép forrása: Pixabay)

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL