Lépjen kapcsolatba velünk

Elhunyt Fónagy Miklós

Elhunyt Fónagy Miklós

Elhunyt Fónagy Miklós

Ez a cikk több, mint 2 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az egri rohamkocsis, később bélapátfalvai mentő szakápoló 51 éves volt. Tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. Mindenki szerette őt, kollégái megrendülten fogadták a gyászhírt.

Fónagy Miklós Szöszke egy futballmeccsen esett össze. Az egri rohamkocsi, a bélapátfalvai mentők és a miskolci mentőhelikopter szakemberei 90 percen keresztül küzdöttek az életéért, de eredménytelenül – nyilatkozta az Eger Híreknek a Heves megyei vezetőmentőtiszt.

Deutsch Ákos arról tájékoztatott: kollégái kivétel nélkül megrendülve fogadták a gyászhírt, cikkünk megjelenésekor is éppen ráemlékeznek. – Egy nagyon kedves kollégát veszítettünk el, akit mindenki tisztelt, nagyra becsült. 30 évet dolgozott velünk – mondta a mentőtiszt.

Több mint másfél évtizedet dolgozott Egerben, rohamkocsin, majd elnyerte az újonnan nyílt bélapátfalvai mentőállomás vezetői megbízatását, amelyet haláláig ellátott. A Szöszke becenevű nagyszerű férfi korábban a megyei bajnokságban futballozott, az egri férfi és női kézilabda-csapat mentős segítőjeként is számíthattak rá, az SBS Eger és az Eszterházy SC csapatok is gyászolják őt.

Szülőfalujában érlelődött meg benne az elhatározás, hogy követi az ápolóként és gépkocsivezetőként dolgozó nagybátyját, a mentőtisztként tevékenykedő keresztapját a szolgálatnál – írta róla nemrég a Heol. A Heves megyei hírportál szerint igaz, eredetileg nem erre a hivatásra készült, erősáramúberendezés-szerelő szakmát szerzett, ám belevágott. Harminc éve, március elsején „megyehelyettesként” öltötte magára először az egyenruhát, s került ideiglenesen helyettesítő ápolóként Gyöngyösre, ahol két évet húzott le. Megszerette a mentőzést. Mentőtechnikus képesítést szerzett, amihez örökre szóló hitvallást kapott egy tanárától: „Bárkihez is mentek, úgy bánjatok vele, mintha az édesanyátok lenne.”

Idén 30 éve annak, hogy először magára öltötte az egyenruhát, munkásságát elismerve, a nyár elején dicsérő oklevéllel köszöntötte őt dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója. Fónagy Miklós 51 éves volt.

Továbbiak Közlemény kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL