Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Andrea, Ilma

Sötét
Fény

Új buszok álltak szolgálatba megyénkben

Új buszok álltak szolgálatba megyénkben

Ez a cikk több, mint 2 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Tovább fiatalodik Heves megye járműállománya, ezúttal 37 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló autóbusz kezdte meg szolgálatát. Jövő év elején pedig 3 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú szóló autóbusz áll majd munkába megyénkben.

Tovább fiatalodik Heves megye járműállománya, a 6 új MAN csuklós busz júliusi átadása után ezúttal 37 darab Credobus Econell kezdte meg szolgálatát. A Volánbusz kiemelt célja továbbra is a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények minél magasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése – hangott el a keddi átadón az egri buszpályaudvaron.

A képen Dr. Juhász Roland államtitkár, Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója (b-j) Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár beszédében elmondta: „A járműmodernizációs program a Volánbusz működőképességének, sikeres jövőképének egyik kulcseleme, amely elősegíti a fenntartható és korszerű közösségi közlekedés elérését, és hozzájárul a közösségi közlekedést választók számának növeléséhez, valós alternatívát kínálva az egyéni közösségi közlekedéssel szemben. Egyúttal rámutat arra is, hogy az állami vállalatok igenis képesek megújulni és a piaci igényekhez igazodva az állampolgárok érdekeit szolgálni.”

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, választókerületi elnök beszédében kiemelte, régen várt minőségi fejlesztések kezdődtek meg a közösségi közlekedésben és a térségében járó helyközi, távolsági illetve helyi buszok korszerűsítése kihat az itt élők életminőségére, a munkaerő mobilitására is. Dr. Pajtók Gábor beszélt az intermodális csomópont tervezéséről is, amely a Modern Városok Programja keretében folytatódhat.

„Az elmúlt évek legnagyobb volumenű egyidejű autóbusz-beszerzése zajlik idén, aminek eredményeként rövid időn belül már másodszor jelenhetjük be a megyében élőknek a vidéki autóbusz-közlekedés megújításában kiemelkedő szerepet játszó új járművek érkezését” – hívta fel a figyelmet dr. Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: Júliusban összesen 6 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművet állítottunk forgalomba Heves megye útjain, ezeket most újabb 37, és később további 3 környezetkímélő, kényelmes és korszerű jármű követi. A most érkezett autóbuszoknak köszönhetően a térségben közlekedő helyközi járműállomány átlagéletkora további 2 évvel csökkent, és éves szinten csaknem 5,2 millió utas számára biztosítunk még kényelmesebb utazást.”

Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal

A társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését, ennek eredményeként 2018 óta a most érkezett és érkező járművekkel együtt összesen már 69 darab új autóbusz kezdte és kezdi meg szolgálatát a térségben.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A modern járművekkel utasok Heves megyében az Eger-Heves-Jászberény, Eger-Sirok-Bükkszék-Pétervására, Eger-Sirok-Recsk-Mátraballa,  Eger-Noszvaj-Bükkzsérc, Eger-Ostoros-Novaj, Eger-Noszvaj-Szomolya, Eger-Kerecsend, Eger-Sirok-Recsk-Parádsasvár, Eger-Andornaktálya-Mezőkövesd, Eger-Füzesabony-Szihalom-Egerfarmos, Eger-Szarvaskő-Bélapátfalva-Balaton, Eger-Bekölce-Borsodnádasd, Eger-Miskolc, Eger-Füzesabony-Tiszanána-Sarud, Eger-Egerszólát, Eger-Füzesabony-Poroszló-Tiszafüred, Eger- Verpelét-Feldebrő-Kál-Kápolna, vá, Eger-Kerecsend-Kál-Erdőtelek-Heves-Pély, Eger-Heves-Szolnok, Eger-Egercsehi-Bekölce, Eger-Hevesaranyos, Eger-Gyöngyös, Gyöngyös-Hatvan, Gyöngyös-Mátraszentimre-Pásztó, Gyöngyös-Mátraháza-Kékestető, Gyöngyös-Vámosgyörk-Heves, Gyöngyös-Karácsond-Heves, Gyöngyös-Adács, Gyöngyös-Jászárokszállás, Nagyréde-Gyöngyös-Mátrafüred, Erdőtarcsa-Hatvan, Buják-Hatvan, Ecséd-Hatvan—Balassagyarmat, Ecséd-Hatvan- (Budapest), Hatvan-Szolnok autóbuszvonalakon találkozhatnak.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal, volanbusz.hu Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL