Lépjen kapcsolatba velünk

“Nevetség tárgyává vált Mirkóczki”

Mirkóczki Ádám

Közélet

“Nevetség tárgyává vált Mirkóczki”

“Nevetség tárgyává vált Mirkóczki”

Ezúttal a Magyar Nemzet foglalkozott a legutóbbi közgyűlés történéseivel. Azt írják: a közvagyon kiárusítására készülnek a balliberális vezetésű Egerben, miközben egymilliárd forintos, működésre is fordítható, szabad felhasználású folyószámla-hitelkeretet szavazott meg a közgyűlés. Mirkóczki Ádám polgármester közben azzal vált nevetség tárgyává, hogy olyan gazdasági programot terjesztett elő, amely megvalósult fejlesztéseket tartalmazott.


Nem először került egy országos sajtó hasábjaira Eger Mirkóczki Ádám tevékenysége miatt. Hol a mulasztásai, hol a megítélt, de ki nem fizetett önkormányzati támogatás miatt a csőd szélére sodródott, majd a kormány beavatkozásának köszönhetően megmenekült vízilabdaklub okán (HÍR TV). Országos botrány keveredett abból is, hogy a Mi Hazánk Mozgalom szerint ultimátumot kaptak Mirkóczkitól, ezért fújták le végül a Trianon 100. évfordulójára tervezett közös ünnepséget (HÍR TV). De foglalkoztak korábban azzal is, hogy “a koronavírus miatti veszélyhelyzetet kihasználva, Mirkóczki Ádám volt jobbikos polgármester egymaga döntött arról, hogy eladja a város ikonikus épületét, a 300 éves Senator-házat” (Magyar Nemzet). A Magyar Nemzet ezúttal a legutóbbi közgyűlés történéseivel, a Fidesz-KDNP tiltakozása ellenére megszavazott közvagyon kiárusításával, illetve a milliárdos hitelfelvétellel foglalkozott. Az újságíró figyelmét a Mirkóczki Ádám által benyújtott- és javarészt az előző ciklusban már megvalósult fejlesztéseit még tervként bemutató gazdasági csomag sem kerülhette el.

A lapnak Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője arról számolt be, hogy nemcsak a balliberális többségű Tatabányán, hanem a Mirkóczki Ádám vezette Egerben sincs elfogadott gazdasági programja a városnak. Az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület megalakulását követő hat hónapon belül minden településnek el kell fogadnia a gazdasági programját, amely a következő ötéves ciklusról szól. Ez azonban nem történt meg Egerben sem, a különbség annyi, hogy amíg Tatabányán még nem is tárgyalt a gazdasági programról a közgyűlés, a hevesi megyeszékhelyen szavaztak is a javaslatról.

“Mirkóczki Ádám polgármester jobban tette volna, ha nem nyújtja be a gazdasági programját, mert akkor nem égett volna meg a közgyűlés előtt. Az történt ugyanis, hogy a városvezetés az előző ciklusban elfogadott programot terjesztette elénk, valamelyest módosítva. Megvizsgáltuk az anyagot, és kiderült, hogy az több mint hatvan százalékban betűre megegyezik az öt évvel ezelőtt elfogadott programmal, még a tartalomjegyzékét sem változtatták meg. Emiatt fordulhatott elő, hogy a Mirkóczki-féle javaslatban olyan fejlesztések voltak, amelyek mostanra megvalósultak” – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Oroján Sándor. Példaként említette, hogy az anyagban benne van az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése. “Ők ráadásul a benyújtott gazdasági programjukba még kétszer egy sávos út megépítését tervezték, miközben a kétszer két sávos M25-öst két hete már átadták” – tette hozzá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek. Oroján Sándor kifejtette: Mirkóczkiék az anyagban javasolják több út rendbe tétele mellett a Bárány István Sportuszoda és az Eszterházy tér felújítását, csakhogy az elmúlt ciklusban ezek is elkészültek. “Ezért történhetett meg az a blama, hogy több balliberális képviselő is leszavazta a gazdasági programot. Mirkóczki Ádámnak minél hamarabb új javaslattal kell előállnia, mert az önkormányzat már így is mulasztásos törvénysértést követ el azzal, hogy Egernek nincs elfogadott gazdasági programja” – mutatott rá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető a Magyar Nemzet cikke szerint.

Oroján Sándor arról is beszámolt a Magyar Nemzetnek, hogy miközben a balliberális többség a legutóbbi közgyűlésen egymilliárd forintos, működésre is fordítható folyószámla-hitelkeretet fogadott el, a közvagyon elherdálására készülnek. “Módosították a vagyonrendeletet akként, hogy a polgármester bármilyen, maximum 25 millió forint értékű ingatlan értékesítéséről egy személyben dönthet. Emellett határoztak arról, hogy az önkormányzat vagyontárgyait, ingatlanjait fel kell mérni, és amit lehet, elő kell készíteni értékesítésre – emelte ki Oroján Sándor. Hozzátette: a régi, gyurcsányi módszerekkel tönkreteszik a várost.

Forrás: Magyar Nemzet


Továbbiak Közélet kategóriában

#koronavírus

Legfrissebbek

#koronavírus


Szavazások

Ön egyetért a maszkhasználat ellenőrzésének szigorításával a közösségi közlekedési eszközökön?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL