Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Exkluzív: Pócs Alfrédnál is házkutatás volt reggel

Exkluzív: Pócs Alfrédnál is házkutatás volt reggel

Exkluzív: Pócs Alfrédnál is házkutatás volt reggel

Ez a cikk több, mint 3 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Elsőként a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki tájékoztatóján lehetett hallani arról, hogy négy vírustagadó ellen eljárás indult. Megtudtuk: egyikük dr. Pócs Alfréd, az egri közgyűlés önkormányzati képviselője. Akár börtönbe is kerülhet!

Pócs Alfréd egészen a közelmúltig dolgozott a gyöngyösi Bugát Pál kórházban, de a szerződését az egészségügyi intézmény vezetősége felmondta, miután kiderült, hogy még rendelése közben sem viselt maszkot. Az egriek régóta tudják, hogy Pócs doktor – legalábbis – „vírusszkeptikus”, ő és a hozzá közeállók vitatták a járvány komolyságát.

Az operatív törzs tájékoztatóján Gál Kristóf, az ORFK szóvivője azt mondta el: a vírustagadók megjelenéseit a rendőrség monitorozza, de nem minden ilyen megnyilvánulás tartozik büntetőjogi kategóriába. Kifejtette, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda hetek óta nyomoz, péntek reggel négy helyszínen tartott házkutatást, és számítógépes eszközöket foglalt le. Az eljárás rémhírterjesztés miatt indult hivatalból, nem feljelentésre.

Később kiderült, hogy a szintén eljárás alá vont Gődény György felesége is posztolt a témában a Facebookon, azt írta:

a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei hajnalban házkutatást tartottak az otthonukban, és a férjét magukkal is vitték.

Az Eger Hírek kérdésére az Egri Városvédők Egyesületének sajtóreferense megerősítette információinkat: dr. Pócs Alfréd is azok között van, akiknél házkutatás volt kora regel. Informatikai eszközöket (számítógépet és pendrive-okat) foglaltak le. Arról egyelőre nem tudunk, hogy őt kihallgatták-e.

Le is ültethetik
Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – így szól a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényben foglalt változtatás a Btk.-hoz kapcsolódóan, így akár börtönbe is kerülhet Pócs Alfréd, Gődény György és a másik két eljárás alá vont személy.

Korábban írtuk

Házkutatás után őrizetbe vették Gődény Györgyöt

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL